Photo Sunday / Ιούλιος 2018

Νικήτρια φωτογραφία του διαγωνισμού
· Διαγωνισμοί · Αποτελέσματα · Ελληνικοί // Δημοσίευση: 04 Αυγ 2018

αποτελέσματα

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ολοκληρώθηκε το 7ο Photo Sunday για το 2018 που διεξήχθη την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 από τις 00:00 έως τις 23:59, παράλληλα σε 10 πόλεις της χώρας μας και συνδιοργανώθηκε από τη Φωτογραφική Ομάδα fplus, τη Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion, τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, τη Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς, τη Φωτογραφική Ομάδα Λευκάδας Φωτοκύτταρο, τη Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Πρέβεζας, τη Φωτογραφική Ομάδα Κέρκυρας, τη Φωτογραφική Ομάδα Διάφραγμα 26, τη Φωτογραφική Ομάδα Άρτας Φ.Ο.Α. τη Φωτογραφική Ομάδα Λήμνου και η Φωτογραφική Ομαδα Τρικάλων Retina

Το θέμα του 7ου Photo Sunday για το 2018 είχε τίτλο: «Ματιές στην καθημερινότητα» και δόθηκε από τον Γιώργο Βέργαδο, εκ μέρους της Φωτογραφικής Ομάδας "Retina", (Τρίκαλα).

«Αναζητούμε τις μικρές και μεγάλες ιστορίες που συνθέτουν την καθημερινότητά μας, μέσα από αφηγηματικές, καλλιτεχνικές λήψεις με το ανθρώπινο στοιχείο να πρωταγωνιστεί στο κάδρο μας. Ανακαλύπτουμε ιδιαίτερα στιγμιότυπα, σχέσεις, συναισθήματα, επαγγέλματα, παράδοση, παίζοντας με το περιβάλλον, το φως, τις σκιές, τα μοτίβα, τις υφές, τα σχήματα, τις αντιθέσεις..»

Αποτελέσματα Κοινού
Τις περισσότερες ψήφους στο 7ο Photo Sunday για το 2018 συγκέντρωσαν,
η φωτογραφία της Βούλας Γιορδαμνή από τη Φωτογραφική ομάδα Ρόδου,
η φωτογραφία του Νικόλαου Κατσιαρίμπα από τη Φωτογραφική Ομάδα fplus,
η φωτογραφία της Ελένης Μητράκη από τη Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς,
και η φωτογραφία του Βασίλη Νεμπεγλεριώτη από τη Φωτογραφική Ομάδα fplus.


φωτογραφία: Βούλα Γιορδαμνή (Φωτογραφική ομάδα Ρόδου)


φωτογραφία: Νικόλαος Κατσιαρίμπας (Φωτογραφική Ομάδα fplus)


φωτογραφία: Ελένη Μητράκη  (Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς)


φωτογραφία: Βασίλης Νεμπεγλεριώτης  (Φωτογραφική Ομάδα fplus)

Αποτελέσματα Κριτικής Επιτροπής

Η φωτογραφία που επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή ανήκει στη Νικολέτα Ζαφείρη από τη Φωτογραφική Ομάδα fplus. (βλ. πρώτη φωτογραφία).

Κριτής του διαγωνισμού για αυτό τον μήνα ήταν η Έλλη Αγιαννίδη.

Η Έλλη Αγιαννίδη είναι πιανίστρια και διπλωματούχος καθηγήτρια πιάνου. Οι τέχνες αποτελούσαν πάντα σημαντικό κομμάτι της ζωής της με τη φωτογραφία να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά της τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια καλλιτεχνικής και εφαρμοσμένης φωτογραφίας, συμμετέχει σε εκθέσεις, ομαδικά και ατομικά φωτογραφικά projects, φωτογραφικά workshops, ενώ είναι ιδιαίτερα ενεργή σε φωτογραφικές ομάδες. Είναι συνιδρύτρια της φωτογραφικής κοινότητας “Greek Instagramers Events”, μιας δραστήριας φωτογραφικής ομάδας με πληθώρα καλλιτεχνικών δράσεων στο βιογραφικό της. Η ομάδα συσπειρώνει τους φίλους αυτής της τέχνης δημιουργώντας ένα βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών. Μέσα από τις δράσεις της ομάδας, τα τελευταία έξι χρόνια η Έλλη Αγιαννίδη συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία και επιμέλεια εκθέσεων φωτογραφίας που παρουσιάζονται πανελλαδικά, στη διοργάνωση φωτογραφικών δράσεων όπως, φωτο-εξορμήσεις, σεμινάρια φωτογραφίας, φωτογραφικά projects, φωτογραφικά λευκώματα, ενώ έχει συνεργαστεί με δήμους και σημαντικούς φορείς του πολιτισμού όπως μουσεία, θέατρα και καλλιτεχνικά φεστιβάλ, προσφέροντας δυναμικά τις υπηρεσίες της στο χώρο της φωτογραφίας.

Η ίδια έγραψε για την φωτογραφία που επέλεξε

Το θέμα "Ματιές στην καθημερινότητα" δίνει τη δυνατότητα ποικιλόμορφων φωτογραφικών προσεγγίσεων. Η ανθρώπινη παρουσία -νοητή ή φανερή- πρωταγωνιστεί, συγκινεί και προκαλεί το ενδιαφέρον, τόσο στο φωτογράφο όσο και στο θεατή.

Όλες οι συμμετοχές ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Η τελική επιλογή κρίθηκε από τη διαχείριση του ανθρώπινου στοιχείου σε συνάρτηση με το συναισθηματικό παράγοντα και το στοιχείο της αφήγησης που επικρατούν στο θέμα της συγκεκριμένης φωτογραφίας. Λαμβάνοντας υπόψη και τις λοιπές τεχνικές λεπτομέρειες, έχουμε ένα άρτιο συνθετικό αποτέλεσμα. Το έντονο στοιχείο της έκπληξης, η εξαιρετική τοποθέτηση της ανθρώπινης παρουσίας με τρόπο αφαιρετικό, η άρτια απόδοση της έντασης της στιγμής, οι όμορφες χρωματικές αντιθέσεις που αναδεικνύουν και συνδέουν τα συσχετιζόμενα στοιχεία της σύνθεσης, η σωστή διαχείριση του φωτός, η καλή ισορροπία του κάδρου, όλα αυτά αποδίδουν μια θαυμάσια αφηγηματική λήψη που παρουσιάζει μια χαρούμενη στιγμή της καθημερινότητας στο finale της, αφήνοντας το θεατή να φανταστεί μια υπέροχη ιστορία που προκαλεί έντονο ενδιαφέρον και συγκίνηση.

 Το επόμενο Photo Sunday θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018. (περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα)