Φωτογραφική Εκπαίδευση 2012-2013

φωτογραφία άρθου
· Διάφορα // Δημοσίευση: 06 Σεπ 2012

ένα αφιέρωμα στη φωτογραφική εκπαίδευση

Τελείωσε πριν λίγες μέρες το καλοκαίρι και πολύ σύντομα αρκετοί νέοι θα αναζητήσουν πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Πολλοί επίσης θα είναι εκείνοι που θα θελήσουν να αποκτήσουν τις απαραίτητες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις μέσα από μαθήματα – σεμινάρια φωτογραφίας κάποιου φορέα, ώστε να ξεκινήσουν ερασιτεχνικά την ενασχόληση τους με την φωτογραφία.

Το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θέλοντας να βοηθήσει όσους επιθυμούν να σπουδάσουν ή να ασχοληθούν πιο συστηματικά με την τέχνη της Φωτογραφίας, ερεύνησε τον Ελληνικό φωτογραφικό χώρο και παρουσιάζει έναν οδηγό πάνω στη φωτογραφική εκπαίδευση.

Παράλληλη έρευνα αποτελεί το "Φωτοδίκτυο". Μία προσπάθεια καταγραφής όλων των φορέων, ιδρυμάτων και σχολών που έχουν σχέση με τη φωτογραφία στην Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν ένα κείμενο με την ταυτότητα - δράση - ιστορικό της ομάδας τους καθώς και το λογότυπο τους. Κάθε χρόνο μπορείτε να επιλέγετε και μία ενδεικτική φωτογραφία μαζί με το λογότυπο.

Ο οδηγός σπουδών παρέχεται επίσης σε μορφή pdf και xps.

Φωτογραφική Εκπαίδευση 2012-2013 [PDF]

Φωτογραφική Εκπαίδευση 2012-2013 [XPS]

 

--

 

Περιεχόμενα

// Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

// Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση

// Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης

// Ελέυθερα Εργαστήρια Σπουδών

// Εναλλακτικές Σπουδές - Εξ' Αποστάσεως

// Εναλλακτικές Σπουδές - Ανοιχτή Εκπαίδευση

// Εναλλακτικές Σπουδές - Ιδιαίτερα Μαθήματα

// Σεμινάρια - Μαθήματα Φωτογραφίας
(Γεωγραφικά Ταξινομημένα)
Αθήνα - Αλεξανδρούπολη - Ηράκλειο - Θεσσαλονίκη - Θήβα - Καβάλα - Καλαμάτα - Καρδίτσα - Κατερίνη - Κέρκυρα - Κοζάνη - Κομοτηνή - Λαμία - Λάρισα - Λιβαδειά - Μυτιλήνη - Πάτρα - Πειραιάς - Πρέβεζα - Ρόδος - Σύρος - Φλώρινα - Χανιά

 

 

 

// Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

 

Στην Ελλάδα, με βάση τον Ν. 2916/2001, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίζεται σε Ανώτατη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, η οποία παρέχεται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια), και σε Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση, η οποία παρέχεται στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Με νόμο του  1992 ιδρύθηκε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (E.A.Π.), το οποίο παρέχει εξ αποστάσεως προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.

Στην Ανώτατη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση ανήκουν τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία, η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η φοίτηση στα Πανεπιστήμια διαρκεί τέσσερα (4) έτη ή περισσότερα, αναλόγως της ειδικότητας.

Οι σπουδές στα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα, σε σύγκριση με αυτές στα Πανεπιστήμια, έχουν περισσότερο εφαρμοσμένο χαρακτήρα. Η φοίτηση  διαρκεί τέσσερα (4) έτη.

Στην Ανώτερη Βαθμίδα Εκπαίδευσης υπάγονται οι Ανώτερες Εκκλησιαστικές Σχολές, οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, οι Ανώτερες Σχολές Χορού και Δραματικής Τέχνης, οι Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, οι Ανώτερες Σχολές Υπαξιωματικών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η Ανώτερη Σχολή Αστυφυλάκων.

 

 

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) - Αθήνα

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) ιδρύθηκε το Γενάρη του 1837. Από το 1930 είναι αυτοτελές Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα ισότιμο προς το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών είναι αυτοδιοικούμενο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και λειτουργεί με την εποπτεία του Κράτους. Σκοπός της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών είναι να αναπτύσσει τις καλλιτεχνικές δεξιότητες των φοιτητών και να τους παρέχει τις αναγκαίες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις γύρω από τις εικαστικές τέχνες μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας και να συμβάλλει στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Έως το 1940 η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στεγαζόταν αποκλειστικά στο κεντρικό κτίριο Αβέρωφ της Πατησίων, που τώρα χρησιμοποιείται κυρίως από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.Σήμερα η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στεγάζεται στα ακόλουθα κτίρια:
Κεντρικό: Πατησίων 42, Τ.Κ. 10682 Αθήνα, τηλ. 210 38 16 930
Πειραιώς 256, Τ.Κ. 18233 Αγ. Ι. Ρέντης, τηλ. 210 48 01 260

H Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών απαρτίζεται από δυο τμήματα, το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και το Τμήμα Θεωρντικών Σπουδών Τέχνης, που ιδρύθηκε με το Π.Δ. 486/1991 (ΦΕΚ 177/Α').
Προς το παρόν λειτουργεί μόνο το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις  
Δικαίωμα συμμετοχής στις εισιτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών έχουν:
α. Οι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου Λυκείου ή εξατάξιου ή επτατάξιου ή οκτατάξιου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού.
β. Σε ποσοστό μέχρι 15% επί του εκάστοτε οριζόμενου αριθμού εισακτέων οι κάτοχοι απολυτηρίου τριτάξιου Γυμνασίου ή ενδεικτικού προαγωγής από αντίστοιχη τάξη εξατάξιου ή επτατάξιου ή οκτατάξιου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού, εφόσον έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση, διαπιστωμένη με απόφαση της Επιτροπής Εισιτηρίων Εξετάσεων της Σχολής.

Προκήρυξη εισιτηρίων εξετάσεων
Οι εισιτήριες εξετάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών γίνονται το μήνα Σεπτέμβριο.
Τις εισιτήριες εξετάσεις προκηρύσσει η Σύγκλητος της Σχολής.
Η προκήρυξη αναρτάται υποχρεωτικά στον πίνακα ανακοινώσεων της Σχολής, ανακοινώνεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και περίληψη της δημοσιεύεται σε δύο (2) τουλάχιστον ημερήσιες εφημερίδες της Αθήνας.

Ιστοσελίδα: http://www.asfa.gr/
Ιστοσελίδα: http://www.photography.asfa.gr/ Εργαστήριο Φωτογραφίας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

 

 

Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών - Θεσσαλονίκη

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το πανεπιστημιακό έτος 1984-1985. Οι χώροι διδασκαλίας του Τμήματος μοιράζονται ανάμεσα στο κτίριο της οδού Παύλου Μελά 40 (1ος όροφος: Βιβλιοθήκη/ 4ος - 5ος όροφος, Αίθουσες Διδασκαλίας, Γραφεία Καθηγητών), στις εγκαταστάσεις εργαστηρίων στη Σταυρούπολη, Ικονίου 1 και τις νέες εγκαταστάσεις στη Θέρμη, απέναντι από τον οικισμό «Λήδα – Μαρία» και στο κτίριο Thomas, Θέρμη (9ο χιλ.Θεσ/νίκης- Θέρμης). Η Γραμματεία του Τμήματος στεγάζεται στο κτίριο Διοίκησης, στον πρώτο όροφο.

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ διαθέτει τα εξής εργαστήρια:
Εργαστήρια Ζωγραφικής
Εργαστήριο Γλυπτικής
Εργαστήριο Χαρακτικής

Οι φοιτητές/τριες διδάσκονται όλα τα σχετικά με την έννοια και την πρακτική της Τέχνης που μαθαίνουν. Οι διδάσκοντες μεταδίδουν όχι μόνο τεχνικές γνώσεις, αλλά και μια ορισμένη αντίληψη για την τέχνη. Καθώς η αντίληψη αυτή ενδέχεται να έρχεται σε σύγκρουση με μιαν άλλη, εξίσου θεμιτή αντίληψη άλλου διδάσκοντος για το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, δίνει στο φοιτητή ή την φοιτήτρια το δικαίωμα όχι μόνο να επιλέγει αρχικά, αλλά και να αλλάζει διδάσκοντα, έως και τρεις φορές κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

Εισιτήριες Εξετάσεις 2012
Οι Εισιτήριες Εξετάσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στο α΄ εξάμηνο σπουδών, του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. θα διενεργηθούν στο κτίριο της οδού Ικονίου 1, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, από 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Ιστοσελίδα: http://www.vis.auth.gr/

 

 

Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών - Φλώρινα

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα ιδρύθηκε με το Π.Δ.181/31 Αυγούστου 2006. Η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Τμήματος και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών/τριών ορίζεται από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών έχει ως αποστολή:
α)   Να καλλιεργεί και να προάγει τη γνώση στα επιστημονικά αντικείμενα της ζωγραφικής, της γλυπτικής και των εφαρμοσμένων τεχνών, όπως ιδίως της φωτογραφίας -  βίντεο, των ψηφιακών μορφών τέχνης (κινούμενο σχέδιο, τρισδιάστατη κινούμενη εικόνα – animation), της εικονογράφησης εντύπων, της μελέτης και σχεδίασης σύγχρονων αντικειμένων βιοτεχνικής και βιομηχανικής παραγωγής (design) και της διακόσμησης. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς και των επιρροών της από τα μεγάλα εικαστικά ευρωπαϊκά ρεύματα.
β)   Να παρέχει στους φοιτητές και στις φοιτήτριες τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για καλλιτεχνική, επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία και
γ)   Να παρέχει ειδική μόρφωση και κατάρτιση των φοιτητών/τριών για τη διδασκαλία των καλλιτεχνικών μαθημάτων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Φοίτηση - Διάρκεια Σπουδών
Ο αριθμός των κατ’ έτος εισακτέων στο Τμήμα ορίζεται με τη διαδικασία του άρθρου 1 παρ. 5 του ν.1351/1983 (Α’ 56), όπως ισχύει κάθε φορά.
Η εισαγωγή φοιτητών/τριών στο Τμήμα γίνεται με τη διαδικασία του εδαφ. γ της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν.2525/1997 (Α’ 188), όπως ισχύει κάθε φορά και
Η ελάχιστη υποχρεωτική διάρκεια φοίτησης στο Τμήμα για τη λήψη του πτυχίου ορίζεται σε δέκα (10) εξάμηνα σπουδών.

Επαγγελματική Κατοχύρωση
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις έχουν τη δυνατότητα επαγγελματικής ενασχόλησης σε φορείς του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο δραστηριότητας την τέχνη σε μία ή περισσότερες κατευθύνσεις ή ειδικεύσεις από αυτές που λειτουργούν στο Τμήμα.
Ακόμη έχουν τη δυνατότητα ενασχόλησης στην εκπαίδευση ή και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Για τον διορισμό στην εκπαίδευση απαραίτητη προϋπόθεση εκτός του πτυχίου είναι και η κατοχή πιστοποιητικού θεωρητικών και ιστορικών σπουδών, το οποίο χορηγείται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στο πρόγραμμα και στον κανονισμό σπουδών του Τμήματος.

Εισαγωγή Φοιτητών
Οι εισιτήριες εξετάσεις του Τμήματος δεν υπάγονται στο σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων και διενεργούνται σύμφωνα με το Π.Δ. 169/2006 και την Υ.Α. φ151/89700β6/5-9-2006 (ΦΕΚ 1358/14-9-2006 τ.Β΄) με ειδικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη της Φλώρινας

Ιστοσελίδα: http://www.eetf.uowm.gr/

 

 

Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από το Σεπτέμβριο του 2000. Η αποστολή του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης είναι να καλλιεργεί και να προάγει τις εικαστικές τέχνες, με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία και να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια επιστημονική, καλλιτεχνική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία, να εκπαιδεύει τους φοιτητές στην Ιστορία και τη Θεωρία της Τέχνης και να προάγει την αισθητική αγωγή και την ανάπτυξη της κριτικής και έρευνας, μέσα από τις εργαστηριακές και θεωρητικές σπουδές των εικαστικών τεχνών. Η ανάπτυξη του Τμήματος σχετίζεται με  παραμέτρους που αφορούν στον αρχικό σχεδιασμό της ίδρυσης του Τμήματος, τους στόχους του, τις  ουσιαστικές ανάγκες εκπαίδευσης των φοιτητών και τις αλλαγές που προέκυψαν από τις διαμορφούμενες ανάγκες εκπαίδευσης, την αγορά εργασίας και τις επαγγελματικές δυνατότητες του πτυχίου που παρέχει, αλλά και με τα χαρακτηριστικά των επιστημονικών πεδίων και το πλαίσιο έρευνας που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η αρχική οργάνωση του Τμήματος στόχευσε προς την κατεύθυνση της καλλιτεχνικής και θεωρητικής παιδείας και της εικαστικής εκπαίδευσης. Η πρόσβαση στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης γίνεται μέσω των γενικών εξετάσεων και απαιτείται ως ειδικό μάθημα το «Ελεύθερο Σχέδιο».

Ελάχιστη υποχρεωτική διάρκεια φοίτησης: οχτώ (8) εξάμηνα.

Δομή του Τμήματος

Λειτουργούν δύο (2) κατευθύνσεις:

•Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης.
•Εικαστικών Τεχνών.

Εργαστήρια

•Ζωγραφικής.
•Γλυπτικής.
•Χαρακτικής.
•Φωτογραφίας.
•Ψηφιακής Επεξεργασίας Εικόνας - Πολυμέσων.
•Γραφιστικής - Κινούμενης Εικόνας
•Κινούμενου Σχεδίου.

Παρουσίαση - Περιγραφή Γνωστικών Αντικειμένων

Τα γνωστικά αντικείμενα στο Τμήμα είναι:

•Θεωρητικές και πρακτικές σπουδές των πλαστικών τεχνών.
•Εφαρμοσμένες τέχνες (φωτογραφική και αριθμητική εικόνα, σχέδιο, σκίτσο, κόμικ, τρισδιάστατη κινούμενη εικόνα κλπ.).
•Ιστορία της Τέχνης / Επιστήμες των Τεχνών.
•Πολιτιστικοί Θεσμοί, Διοίκηση / Διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επαγγελματικές προοπτικές - Νέες ειδικότητες

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης μπορούν να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Ενδεικτικά μπορούν να απασχοληθούν:

•Ως στελέχη διοίκησης, διαχείρισης μουσείων και προβολής πολιτιστικών θεσμών.
•Ως σύμβουλοι σε γκαλερί έργων τέχνης
•Ως Ιστορικοί Τέχνης και
•σε συναφείς θέσεις

Πόλη: Ιωάννινα
Διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, Μεταβατικό Κτίριο (1ος όροφος), T.K. 45110, Ιωάννινα
Επικοινωνία: Τ:2651007183, F:2651007065, E: mbitou@cc.uoi.gr
Ιστοσελίδα: http://arts.uoi.gr/

 

Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Την τελευταία δεκαετία οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο των οπτικοακουστικών μέσων, σε συνδυασμό με τις αναζητήσεις της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής, ορίζουν ένα νέο πεδίο έκφρασης και δημιουργίας. Στο πλαίσιο αυτό η συστηματική εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών και καλλιτεχνών στον τομέα της Οπτικοακουστικής Τέχνης συνιστά πρωταρχική ανάγκη. Οι θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, όμως, που απαιτούνται στην παραγωγή κατάλληλα εκπαιδευμένων ατόμων, ειδικών στους παραπάνω τομείς, παρέχονται σήμερα μεμονωμένα και σε ελλιπή βαθμό από διάσπαρτες και ξένες μεταξύ τους εκπαιδευτικές μονάδες του συστήματος της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας ιδρύθηκε το 2004 στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ, με σκοπό να καλύψει για πρώτη φορά στη χώρα μας την έλλειψη αυτή. Είναι ένα υβριδικό Τμήμα όπου έμφαση δίδεται στην σύγκλιση της τέχνης με την τεχνολογία στο πεδίο της έρευνας και της διδασκαλίας. Το αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης εναρμονίζεται με τα σύγχρονα διεθνή ερευνητικά δεδομένα του ψηφιακού πολιτισμού.

Αποστολή

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, σύμφωνα με τον Ιδρυτικό του νόμο (Ν.325/2004), έχει ως αποστολή: να καλλιεργεί και να προάγει την οπτικοακουστική έκφραση μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας γύρω από τις εφαρμογές της σύγχρονης οπτικοακουστικής τεχνολογίας στον ευρύτερο χώρο της τέχνης και της μαζικής επικοινωνίας

Τακτικοί Στόχοι

Οι Τακτικοί Στόχοι του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας ορίζονται ως:

1.διδασκαλία νέων μορφών οπτικοακουστικής έκφρασης,
2.επιστημονική έρευνα γύρω από τις εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας στην παραγωγή,
3.επεξεργασία του ήχου και της εικόνας, και οι νέες καλλιτεχνικές μορφές που προκύπτουν από αυτές,
4.εφαρμογή των παραπάνω στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της επικοινωνίας.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών

Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας έχει τεθεί σε ισχύ από το Ακαδημαϊκό Έτος 2008 – 2009. Σχεδιάστηκε σύμφωνα με τη Συνθήκη της Bologna και υιοθετεί το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς-Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (European Credit Transfer Units ECTS).

Το Πρόγραμμα Σπουδών καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων της εικόνας και του ήχου προσφέροντας ένα ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο. Συνδυάζει την μελέτη των παραδοσιακών τρόπων έκφρασης με την διερεύνηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η χρήση των νέων μέσων. Η οικειοποίηση της γλώσσας της οπτικής επικοινωνίας, ο επαναπροσδιορισμός της διαδικασίας αντίληψης των οπτικοακουστικών πληροφοριών, η καλλιέργεια της ικανότητας οπτικοακουστικής αποτύπωσης των ιδεών, οδηγούν στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων, αλλά και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Στους επιμέρους στόχους του προγράμματος σπουδών εντάσσονται η οικειοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος, η εξοικείωση με τα κινήματα του εικοστού αιώνα και τις σύγχρονες εξελίξεις στις τεχνολογίες του ήχου και της εικόνας, η σύνθεσή τους και οι προεκτάσεις τους στις τεχνολογίες νέων μέσων και ιδιαίτερα η πλήρης ανάπτυξη των δυνατοτήτων δημιουργίας που προσφέρουν τα νέα μέσα στην Τέχνη.

Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στηρίζεται στο τρίπτυχο:

Θεωρία + Τεχνολογία + Τέχνη

Η οργανωτική δομή του Προγράμματος Σπουδών παρουσιάζεται στο παρακάτω διάγραμμα και έχει τρεις Θεματικούς Τομείς, δύο οριζόντιους (Θεωρία, Τεχνολογία) και έναν κάθετο (Τέχνη), ο οποίος έχει τρεις άτυπες κατευθύνσεις (Ήχου, Εικόνας, Ήχου & Εικόνας)

Ο Θεωρητικός Θεματικός Τομέας περιλαμβάνει μαθήματα γύρω από την ιστορία και την θεωρία των οπτικοακουστικών τεχνών, την φιλοσοφία της επικοινωνίας και την σημειολογία των μέσων, την παιδαγωγική των οπτικοακουστικών μέσων, την πολιτιστική διαχείριση, καθώς και μαθηματικά και εισαγωγή στην επιστημονική μεθοδολογία.

Ο Τεχνολογικός Θεματικός Τομέας περιλαμβάνει μαθήματα γύρω από την σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία των οπτικοακουστικών μέσων, με έμφαση στην Πληροφορική και τις εφαρμογές της.

Τα περισσότερα μαθήματα του Θεωρητικού Τομέα και του Τεχνολογικού Τομέα είναι υποχρεωτικά.

Ο κάθετος Θεματικός Τομέας του προγράμματος σπουδών, αυτός της Τέχνης, συμπεριλαμβάνει δημιουργικά μαθήματα, όπως Επαγγελματική Φωτογραφία, Ηλεκτρονική Μουσική, Γραφικές-Γραφιστικές Τέχνες, Μοντάζ Κινούμενης Εικόνας, Διαδραστικά Συστήματα Ήχου, Εγκαταστάσεις & Οπτικοακουστικά Μέσα, Τέχνη Υπολογιστή-Τέχνη Διαδικτύου, Εμψύχωση Τρισδιάστατων Μοντέλων, Διαδραστικά Συστήματα Ψυχαγωγίας, Εικονογράφηση Κόμικς & Εφαρμογές Κινούμενης Εικόνας, Εικονική-Επαυξημένη Πραγματικότητα, Πολυμεσικές Εφαρμογές Ψηφιακών Συλλογών Τέχνης.

Τα περισσότερα μαθήματα του Θεματικού Τομέα της Τέχνης είναι επιλογής (ειδικά στα προχωρημένα εξάμηνα σπουδών). Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά το πρόγραμμα σπουδών εξαιρετικά καινοτόμο καθώς παρέχει την δυνατότητα στους φοιτητές να δημιουργήσουν δυναμικά μία εξατομικευμένη κατεύθυνση σπουδών, η οποία, αν και άτυπη, ανταποκρίνεται στα δικά τους ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις.

Οι φοιτητές, κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών τους, εκτός από ατομικές και ομαδικές εργασίες (πρακτικές και θεωρητικές), παρουσιάζουν εργασίες τους σε εκθέσεις και εκδηλώσεις σε πραγματικούς χώρους ή στο διαδίκτυο. Επίσης, μέρος του Προγράμματος Σπουδών αποτελούν οι ημερίδες, το ετήσιο φεστιβάλ, το πρόγραμμα ομιλιών και σεμιναρίων, στο πλαίσιο των οποίων έρχονται οι φοιτητές σε επαφή με προσωπικότητες της τέχνης και της επιστήμης, καθώς και οι εκπαιδευτικές εκδρομές/επισκέψεις σε καλλιτεχνικούς χώρους και ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η διδακτική δραστηριότητα υποβοηθείται και συμπληρώνεται μέσω της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης e-class του Ιονίου Πανεπιστημίου, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητές της και προσφέροντας ένα ισχυρό μέσο ανταλλαγής πληροφορίας και επικοινωνίας μεταξύ των διδασκόντων και των φοιτητών.

Πόλη: Κέρκυρα
Διεύθυνση: Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100, Κέρκυρα
Επικοινωνία: Τ: 26610 87860-1, F: 26610 87866, E: audiovisual@ionio.gr
Ιστοσελίδα: http://avarts.ionio.gr/

 

 

Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών - ΤΕΙ Αθήνας

Το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών έχει σαν αποστολή την θεωρητική, εικαστική και τεχνολογική εκπαίδευση των φοιτητών στους τομείς της φωτογραφίας και του βίντεο, με στόχο την μελέτη και έρευνα του σύγχρονου οπτικού πολιτισμού και την δημιουργική ανάπτυξη των γνώσεων στα πεδία των εφαρμογών και των τεχνών.

Προοπτικές Απασχόλησης
Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των τετραετών σπουδών τους εκπαιδεύονται διεξοδικά στα θεωρητικά, εικαστικά και τεχνικά ιδιώματα της φωτογραφικής εικόνας και του βίντεο. Εφοδιαζόμενοι με τις απαραίτητες γνώσεις αρθρώνουν δημιουργικά τις προσωπικές τους μεθοδολογίες και καινοτόμες σκέψεις, σε ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων πεδίων εφαρμογής στους τομείς της τέχνης, της φωτοδημοσιογραφίας, της διαφήμισης και του βίντεο.

H ταχύτατη, δυναμική και πολυσχιδής ανάπτυξη των ψηφιακών οπτικών μέσων προσφέρει την εγγύηση ενός βέβαιου και δημιουργικού μέλλοντος σε σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.

Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών μπορούν να απασχοληθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ερευνητές και μελετητές, καλλιτέχνες, ή στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν ως εκπαιδευτικοί ή να επιμεληθούν εκθέσεις, εκδόσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικών και καλλιτεχνικών φορέων.

Απόφοιτοι του Τμήματος εργάζονται με επιτυχία και διακρίσεις σε όλους τους παραπάνω τομείς ενώ ένας ικανός αριθμός ακολουθεί μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας, Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Αγ. Σπυρίδωνος και Δημητσάνας, 122 10, Αιγάλεω
Επικοινωνία:Τ: 2105385411 (Εργάσιμες ημέρες, 8:00-14:00), F: 2105385410, E: photography@teiath.gr
Ιστοσελίδα: http://photography.teiath.gr/

 

 

// Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

Δημόσια και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)
Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), Δημόσια και Ιδιωτικά, διοικούνται ή εποπτεύονται από τον Ο.Ε.Ε.Κ.

Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στα Δημόσια και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

 

 

 

Ι.Ε.Κ. Χαϊδαρίου - (Αθήνα)

Το Ι.Ε.Κ. Χαϊδαρίου εδρεύει στο ΤΕΕ Χαϊδαρίου, Αγίας Τριάδας & Ρίμινι, στο Χαϊδάρι.

Το  Ι.Ε.Κ. προσβλέπει στην παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας.

Η επιλογή των υποψηφίων καταρτιζόμενων στα δημόσια Ι.Ε.Κ. πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο βάσει αντικειμενικών κριτηρίων.

Για την επιλογή των υποψηφίων στα δημόσια ΙΕΚ,  λαμβάνονται υπόψη:
Ο βαθμός του τίτλου σπουδών.
Η ηλικία του υποψηφίου.
Η επαγγελματική εμπειρία στην ειδικότητα που επέλεξε ο υποψήφιος.
Η οικογενειακή κατάσταση (παιδί πολύτεκνης οικογένειας).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι καταρτιζόμενοι τυγχάνουν αναβολής από τη στράτευση.
Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα κατάρτισης, το χειμερινό και το εαρινό, που το καθένα περιλαμβάνει 14 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και τελειώνει το Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο κατάρισης αρχίζει το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούνιο. Η κατάρτιση, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας ΥΠ.Ε.Π.Θ., πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται, τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.

Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στο Ι.Ε.Κ., λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: ΤΕΕ Χαϊδαρίου, Αγίας Τριάδας & Ρίμινι, Τ.Κ.: 124 62, Χαϊδάρι
Επικοινωνία: Τ: 2105762255, 2105779570, F: 2105779380, E: grammateia@iek-chaid.att.sch.gr
Ιστοσελίδα: http://iek-chaid.att.sch.gr

 

 

Ι.Ε.Κ. Κηφισιάς - (Αθήνα)

Το Ι.Ε.Κ. Κηφισιάς εδρεύει στο 3ο 3ο Γυμνάσιο (Πατρών & Κορίνθου), στο Δήμο Κηφισιάς.
Το  Ι.Ε.Κ. προσβλέπει στην παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι καταρτιζόμενοι τυγχάνουν αναβολής από τη στράτευση.
Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα κατάρτισης, το χειμερινό και το εαρινό, που το καθένα περιλαμβάνει 14 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και τελειώνει το Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο κατάρισης αρχίζει το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούνιο. Η κατάρτιση, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας ΥΠ.Ε.Π.Θ., πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες.
Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται, τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.
Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στο Ι.Ε.Κ., λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

Πόλη: Κηφισιά
Διεύθυνση: 3ο Γυμνάσιο, Πατρών 11-13, Τ.Κ.: 145 64, Κηφισιά
Επικοινωνία: Τ: 2106253118, F: 2108002714  E: grammateia@iek-kifiss.att.sch.gr
Ιστοσελίδα: -    

 

 

Ι.Ε.Κ. Δράμας - (Δράμα)

Το Ι.Ε.Κ. Δράμας εδρεύει στη ΒΙΠΕ ΔΡΑΜΑΣ (Βιομηχανική Περιοχή) στην Δράμα.
Το  Ι.Ε.Κ. προσβλέπει στην παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι καταρτιζόμενοι τυγχάνουν αναβολής από τη στράτευση.
Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα κατάρτισης, το χειμερινό και το εαρινό, που το καθένα περιλαμβάνει 14 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και τελειώνει το Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο κατάρισης αρχίζει το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούνιο. Η κατάρτιση, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας ΥΠ.Ε.Π.Θ., πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες.
Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται, τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.
Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στο Ι.Ε.Κ., λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

Αιτήσεις υποψηφίων καταρτιζομένων από 3 έως και 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Πόλη: Δράμα Διεύθυνση: Βιομηχανική Περιοχή Δράμας, τκ 66100, Δράμα Επικοινωνία: Τ: 2521081394  E: grammateia@iek-dramas.dra.sch.gr
Ιστοσελίδα: http://iek-dramas.dra.sch.gr/

 

 

Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου - (Βόλος)

Το Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ είναι η συνέχεια της «ΣΧΟΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», που ιδρύθηκε  το 1986 από τον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου», με την οικονομική ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου της Ε.Ο.Κ. και του Δήμου Βόλου. Η Σχολή με τις δράσεις των  7 ειδικοτήτων τότε και των «ελεύθερων εργαστηρίων», συνέβαλε στην καλλιτεχνική εικόνα της πόλης. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της (1986-1994), είχε αναπτύξει συνεργασίες με ξένα ιδρύματα, μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Σημαντική στήριξη για τη Σχολή ήταν η αναγνώριση από τον ΕΟΜΜΕΧ, με την παροχή 5 υποτροφιών (1989 &1992), σε αποφοίτους της, κατ εξαίρεση, για μετεκπαίδευση σε ιδρύματα της Αγγλίας και Ιταλίας.

Προφίλ | Ιστορικό

Το ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων είναι υψηλό  και πολλοί έχουν αναπτύξει  έντονη επαγγελματική και δημιουργική δραστηριότητα.

Η ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ μετεξελίχθηκε στο ΔHMOTIKO ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΒΟΛΟΥ (Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου), σύμφωνα με το Ν.Δ. 2009/92 του Υπουργείου Παιδείας κι εντάχθηκε στο  « στο Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης». Η λειτουργία των Ι.Ε.Κ. αποτελεί το νέο θεσμό για τους νέους.

Το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Σ.Ε.Ε.Κ.) θωρακίζει το ανθρώπινο δυναμικό, με ουσιαστικά και τυπικά επαγγελματικά εφόδια και προσόντα, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στο σκληρό ανταγωνισμό της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, λειτουργεί ο Οργανισμός Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.), που είναι αρμόδιος για το σχεδιασμό, οργάνωση, λειτουργία κι εποπτεία όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας. Ο Ο.Ε.Ε.Κ. κάνει πράξη το άλμα που χρειάζεται ο τόπος μας, στον τομέα δηλαδή εκείνο που αποτελεί τον κύριο μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης μιας χώρας.

Προεγγραφές γίνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού
Τελικές εγγραφές από 05/9 έως 04/10

Πληροφορίες - εγγραφές στη ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Οι υποψήφιοι προσκομίζουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
•    Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών ( απολυτήριο ή πτυχίο)
•    Επικυρωμένη φωτοτυπία 2 όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
•    Βεβαίωση ιδιότητας τέκνου πολύτεκνης οικογένειας

Πόλη: Βόλος
Διεύθυνση: Ρ. Φεραίου 1 - Χείρωνος ( περιοχή Επτά Πλατανίων), Βόλος
Επικοινωνία: T: 2421056446, F: 2421056389, E:info@diek.gr, edu@diek.gr
Ιστοσελίδα: http://www.diek.gr/

 

 

Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ - (Αθήνα - Θεσσαλονίκη)

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζομένων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). To IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

•    Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
•    Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ο.Ε.Ε.Κ. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
•    Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
•    Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ), ως δίπλωμα μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, επιπέδου 3+ (Ν.2009 / 1992, άρθρο 6 - Οδηγία 92/51/ΕΟΚ άρθρο 1, παράγραφος α), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στεγάζεται σε έκταση 3.000 τ.μ. στην Αθήνα και 1.500 τ.μ. στην Θεσσαλονίκη, σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους ώστε να καλύπτει τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις μιάς ουσιώδους και αποτελεσματικής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε κατά ISO 9002.

Από το 2000 είναι μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και του Μusic Producers Guild (MPG) Λονδίνου.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Κοδριγκτώνος 16, 112 57, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2108224074, E: info@iek-akmi.gr
Ιστοσελίδα: http://www.iek-akmi.gr/

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Τσιμισκή 14, 546 24, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310260200, Ε: info@iek-akmi.gr
Ιστοσελίδα: http://www.iek-akmi.gr/

 

 

Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας - Ι.Ι.Ε.Κ. LEICA ACADEMY - (Αθήνα)

Το Ι.Ι.Ε.Κ. LEICA ACADEMY προσφέρει  διετές πρόγραμμα σπουδών φωτογραφίας στο οποίο οι σπουδαστές της αποκτούν  ισορροπημένη θεωρητική και πρακτική φωτογραφική εκπαίδευση σε μια σειρά από εφαρμογές όπως Διαφημιστική Φωτογραφία, Φώτο-ειδησεογραφία, Φωτογραφία-Μόδας, Κοινωνικές-εκδηλώσεις, Αρχιτεκτονική Φωτογραφία, Φωτογραφία δρόμου, Τεχνική του Α/Μ και Έγχρωμου θαλάμου και φυσικά ολοκληρωμένες γνώσεις Ψηφιακής Επεξεργασίας Εικόνας.

Η φωτογραφική κατάρτιση υλοποιείται σε πραγματικές συνθήκες της αγοράς με πλήρη και μοντέρνο εξοπλισμό, από πτυχιούχους καθηγητές και καταξιωμένους επαγγελματίες φωτογράφους.

Στόχος της σχολής είναι οι σπουδαστές της, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα σπουδών, να μπορούν να σταθούν επάξια ως επαγγελματίες φωτογράφοι, με υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης, με καλλιτεχνικές ικανότητες, με αισθητική και με συγκροτημένη άποψη για την φωτογραφική τέχνη και τον ρόλο που παίζει στην ζωή μας και στην ιστορία μας.

Οι σπουδαστές παρακολουθούν, θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα, μέσα σε πραγματικό φωτογραφικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τον πιο σύγχρονο και προηγμένο τεχνολογικά, φωτογραφικό εξοπλισμό που διαθέτει η αγορά σήμερα.

Η διάρκεια σπουδών είναι 4 εξάμηνα.

Οι σπουδαστές που ολοκληρώνουν µε επιτυχία την κατάρτισή τους συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης, για την απόκτηση Διπλώματος, µε κρατική και Ευρωπαϊκή αναγνώριση.

Οι απόφοιτοι σπουδαστές δικαιούνται εξάμηνη πρακτική άσκηση, η οποία και αναγνωρίζεται ως επαγγελματική προϋπηρεσία για χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Οι σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ. LEICA ACADEMY δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Η σχολή Διαθέτει τον πιο πλούσιο και σύγχρονο εξοπλισμό στην Ευρώπη και λειτουργεί µε αυστηρά επιστημονικές και επαγγελματικές προδιαγραφές και συνεργάζεται µε τα καλύτερα Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ινστιτούτα της Ευρώπης, όπου και εξασφαλίζει θέση για όσους σπουδαστές της επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερο επίπεδο.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας, Υμηττού 243, 116 32, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2107525343, F: 2107560487, Ε: info@leica-academy.gr
Ιστοσελίδα: http://www.leica-academy.gr/

 

 

Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P. - (Θεσσαλονίκη)

Το Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P. ιδρύθηκε το 1993 και είναι η πρώτη σχολή στη Βόρεια Ελλάδα με αποκλειστικό αντικείμενο τη Φωτογραφία. Από το 2003 λειτουργεί ως Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ) E.S.P. Εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας όπου και ακολουθεί το καθορισμένο πρόγραμμα στα τμήματα «Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας» και «Γραφίστας Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων».

Οι σπουδαστές συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση κρατικού διπλώματος αναγνωρισμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Mε την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ E.S.P.  έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001). Παρέχει αναβολή στράτευσης.

Από το 2008 ξεκίνησε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Sunderland στη Μεγάλη Βρετανία δίνοντας τη δυνατότητα στους αποφοίτους του Ι.Ι.Ε.Κ. E.S.P. να αποκτήσουν Bachelor’s Degree στο πρόγραμμα BA (Hons) Photography, Video & Digital Imaging.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του συνδυάζει υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα και επαγγελματική αναγνώριση στις εφαρμοσμένες τέχνες και αποτελεί καθοριστική παράμετρο στην καταξίωση του Ι.Ι.Ε.Κ. E.S.P.

Το πρόγραμμα σπουδών του Ι.Ε.Κ. E.S.P. εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και διαρκεί τέσσερα εξάμηνα. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια της αισθητικής του σπουδαστή γεγονός που αποδεικνύεται με την επιτυχημένη παρουσία των σπουδαστών μας σε μεγάλες διεθνείς εικαστικές συναντήσεις όπως ο Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας με διοργανωτή το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας και η Φωτογραφική Συγκυρία, Photobiennale με διοργανωτή το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Η E.S.P.Gallery αποτελεί κομβικό χώρο της Φωτογραφικής Συγκυρίας και της Photobiennale με πληθώρα φωτογραφικών εκθέσεων και φιλοξενεί επίσης το Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Video.

Για το κόστος σπουδών καθώς και για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P.

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P., Ναυμαχίας Έλλης 3-5, Λαδάδικα, 54625, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310541148, F: 2310541709, Ε: info@esp.gr
Ιστοσελίδα:  http://www.esp.gr

 

 

// Κέντρα Μεταλυκειακής εκπαίδευσης

 

 

ΑΚΤΟ - (Αθήνα - θεσσαλονίκη)

Ο ΑΚΤΟ είναι το κoρυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα Tέχνης και Design στην Ελλάδα.

Δέσμευσή του είναι να καλλιεργήσει δημιουργικούς και επιτυχημένους επαγγελματίες με δομημένη σκέψη και ήθος.
Οι σπουδές στον ΑΚΤΟ βασίζονται σε ισχυρά ακαδημαϊκά θεμέλια, ενώ διακρίνονται για την σύνδεσή τους με την αγορά και την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Στοχεύουν στην ανάδειξη αποφοίτων με ολοκληρωμένη γνώση, προσωπικότητα και καλλιέργεια, οι οποίοι σταδιοδρομούν στην διεθνή αγορά με αυτοπεποίθηση.

Οι απόφοιτοι του ΑΚΤΟ επί τέσσερις δεκαετίες διαμορφώνουν τον χώρο της Τέχνης και του Design στην Ελλάδα.
Σήμερα, ο ΑΚΤΟ είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένα από τα σημαντικότερα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τα βασικά μας χαρακτηριστικά:
• Πτυχία Bachelor's και Μaster's του Middlesex University
• 2,000 φοιτητές στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη
• 14,000 απόφοιτοι
• 40 χρόνια ιστορίας με σημαντικές διακρίσεις
• Έμπειροι καθηγητές, ενεργοί επαγγελματίες του χώρου της Τέχνης και του Design
• Εκπαίδευση στην σύγχρονη τεχνολογία
• Ένα οργανωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον εστιασμένο στη μαθησιακή ανάπτυξη και επαγγελματική επιτυχία
• Εκατοντάδες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας
• Ευελιξία σπουδών με απογευματινά προγράμματα και εξ αποστάσεως φοίτηση
• Δια βίου μάθηση με προγράμματα για επαγγελματίες
• Ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος
• Λειτουργεί με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας ως Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης

Πρόγραμμα Σπουδών
Το πρόγραμμα σπουδών Photography είναι τριετές και οδηγεί στην απόκτηση του Bachelor of Arts (Honours) Degree του Middlesex University. Με την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ετών φοίτησης οι σπουδαστές αποκτούν τον ενδιάμεσο πανεπιστημιακό τίτλο Diploma of Higher Education του Middlesex University.

Οι δυνατότητες για επαγγελματική αποκατάσταση που έχει ένας πτυχιούχος φωτογράφος είναι να εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας φωτογράφος και να δημιουργήσει το δικό του φωτογραφικό εργαστήριο, studio ή εταιρεία, να εργαστεί ως υπάλληλος σε φωτογραφικές ή διαφημιστικές επιχειρήσεις, σε περιοδικά, εφημερίδες, εκδοτικά συγκροτήµατα, τεχνολογικά εργαστήρια, κινηματογράφο, τηλεόραση κ.ά.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Ευελπίδων 11Α, Πεδίο του Άρεως, 113 62, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2105230130, F: 2103813700, Ε: info@akto.gr
Ιστοσελίδα: http://www.akto.gr/

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Κραναού 3, Πλατεία Κουμουνδούρου, Θησείο, 105 53, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ/F: 2103238111, Ε: info@akto.gr
Ιστοσελίδα: http://www.akto.gr/

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 38-40 & Α. Γεωργίου, 546 27, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 544 723, F: 2310 221 231, Ε: info@akto.gr
Ιστοσελίδα: http://www.akto.gr/

 

 

// Ελεύθερα Εργαστήρια Σπουδών

 

 

FOCUS - (Αθήνα)

Η Focus ιδρύθηκε το 1985, με αντικείμενο αποκλειστικά τη φωτογραφική εκπαίδευση. Πολλοί από τους αποφοίτους της είναι σήμερα γνωστοί καλλιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι.

Στο διάστημα αυτό έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους ανθρώπους στο χώρο της φωτογραφίας, του βίντεο και της τέχνης, που έχουν συνδράμει στη δημιουργία της. Το Εργαστήριο διακρίνεται για την ποιότητα, την οργάνωση, την ερευνητικότητα και την ευρύτητα που χρειάζεται η εκπαίδευση στην εποχή μας.

Μέσα σ' ένα φιλικό περιβάλλον ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει την δημιουργικότητά του στα είδη της φωτογραφίας, του βίντεο και των νέων τεχνολογιών. Ανάλογα με τους στόχους και τις επιθυμίες του, μπορεί να διαμορφώσει την καλλιτεχνική και επαγγελματική του ταυτότητα.

Η Focus, από την αρχή της λειτουργίας της και για πολλά χρόνια, εφάρμοζε ένα τριετές πρόγραμμα σπουδών. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της εποχής και την εξέλιξη της τεχνολογίας από το 2004 εφαρμόζει ένα νέο και ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών.

Ένα εντατικό μονοετές πρόγραμμα έχει οργανωθεί ώστε να παρέχει στους σπουδαστές σε σύντομο χρονικό διάστημα την πλήρη κάλυψη της τεχνικής της φωτογραφίας και του βίντεο.

Ένα δεύτερο προαιρετικό έτος επιτρέπει στο σπουδαστή, να αναπτύξει περισσότερο τις δεξιότητές του, να επιλέξει τα είδη φωτογραφίας και βίντεο που τον ενδιαφέρουν και να εξασκηθεί σ' αυτά αποκλειστικά.

Από το 2007 η Focus διαθέτει το πρόγραμμα EDU, που είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες όσων δεν μπορούν να έχουν καθημερινή φυσική παρουσία, καθώς παρέχει τη δυνατότητα να καλύπτεται μέρος της διδασκαλίας από απόσταση.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Focus, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών, Λεωφόρος Παπάγου 112, Ζωγράφος, 157 72, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 210 7750 675, F: 210 7716 194, E: focus@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://www.focus.edu.gr/

 

 

ANT1 Σπουδές Μ.Μ.Ε. - Εργαστήρι Ελεύθερων Σπουδών - (Αθήνα)

Το Εργαστήριο ΜΜΕ του ΑΝΤΕΝΝΑ δημιουργήθηκε για να καλύψει με στελέχη όλων των ειδικοτήτων τις ανάγκες του ίδιου του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Η «έκρηξη» των ΜΜΕ, οι ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό, που αυξάνουν αδιάκοπα από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και η εισαγωγή της νέας τεχνολογίας, επέβαλαν τη λειτουργία ενός κέντρου σπουδών, όπου καταξιωμένοι επαγγελματίες θα εκπαιδεύουν με υπευθυνότητα τους αυριανούς συναδέλφους τους.

Για να εξασφαλισθεί η ποιότητα και το υψηλό επίπεδο σπουδών, από την πρώτη στιγμή, ο ΑΝΤΕΝΝΑ παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του για την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών και τους έμπειρους επαγγελματίες του για την άρτια θεωρητική τους κατάρτιση. Η πρακτική άσκηση, λοιπόν, δεν γίνεται κάποιες κενές ώρες, αλλά σε πραγματικούς χώρους δουλειάς, μέσα στην καρδιά των ΜΜΕ. Εδώ το κλίμα είναι αληθινά δημιουργικό και παραγωγικό, ενώ η εμπειρία για τους σπουδαστές είναι ανεπανάληπτη.

Η προσπάθειά μας αυτή έχει αποδώσει καρπούς. Η ποιότητα σπουδών και η επαγγελματική πληρότητα των αποφοίτων μας είναι το διαβατήριο της επιτυχίας για όσους από αυτούς σταδιοδρομούν στις εταιρίες του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, αλλά και σε άλλους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και περιοδικά. Σήμερα πια, εκατοντάδες απόφοιτοί μας στελεχώνουν τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι ειδικότητες που παρέχονται είναι: Δημοσιογραφία, Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις, Ηχοληψία, Παραγωγή Μουσικής, Σκηνοθεσία, Προγραμματισμός & Σχεδιασμός Φωτισμού, Εικονοληψία, Μοντάζ, Ηλεκτρονικός Ασύρματης Επικοινωνίας, Επαγγελματικό Μακιγιάζ & Special Effects, Styling και Φωνητική Τέχνη. Επίσης, λειτουργεί το ειδικό τμήμα «Εικόνα-Ήχος», που απευθύνεται σε μαθητές λυκείου ή αποφοίτους γυμνασίου. Η φοίτηση σε όλες τις παραπάνω ειδικότητες είναι διετής, εκτός του Μακιγιάζ και του Styling που διαρκεί ένα χρόνο. Τέλος, για τους πτυχιούχους ΑΕΙ υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής απευθείας στο δεύτερο και τελευταίο έτος σπουδών.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Κηφισίας 10-12, 151 25, Μαρούσι, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2106896822-3 / F: 2106896824, Ε-mail: spoudes-mme@antenna.gr

Ιστοσελίδα: http://spoudes-mme.antenna.gr/

 

 

INTERGRAPHICS - (Αθήνα - Θεσσαλονίκη)

O Εκπαιδευτικός Όμιλος INTERGRAPHICS ιδρύθηκε το 1990 και - πρώτος στην Ελλάδα - ξεκίνησε να διδάσκει τις νέες Ψηφιακές Τεχνολογίες και την αξιοποίησή τους στις Εφαρμοσμένες Τέχνες και την Πληροφορική και είναι η πιο Εξειδικευμένη Σχολή στους τομείς αυτούς.

Παρακολουθώντας τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ο Όμιλος διευρύνει συνεχώς τις προσφερόμενες ειδικότητες προς τους σπουδαστές του και επικεντρώνεται σε επαγγέλματα αιχμής, με τη μεγαλύτερη ζήτηση από την αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στους αποφοίτους του.

Το πολύ υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Όμιλος, σε συνδυασμό με τις άρτιες εγκαταστάσεις, τα υπερσύγχρονα εργαστήρια, τους καταξιωμένους καθηγητές και τις συνεργασίες που έχει συνάψει με γνωστές εταιρίες, τον έχουν κατατάξει ως ένα από τα Κορυφαία Εκπαιδευτήρια στο χώρο της Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η Διά Βίου Δωρεάν Επιμόρφωση, στις εξελίξεις της τεχνολογίας & στα νέα δεδομένα της αγοράς εργασίας, αποτελεί μια πολύ σημαντική και μοναδική παροχή που μόνο ο Όμιλος INTERGRAPHICS προσφέρει στους αποφοίτους του.

Το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών INTERGRAPHICS διοργανώνει και προσφέρει σεμινάρια και σύντομες σειρές επιμόρφωσης και κατάρτισης εναρμονισμένες σ' ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που ανταποκρίνονται στις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

O Εκπαιδευτικός Όμιλος INTERGRAPHICS, έχει δώσει τη δυνατότητα σε πάνω από 100.000 φοιτητές, σπουδαστές και επαγγελματίες να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν απόλυτη εξειδίκευση στην ειδικότητα που τους ενδιαφέρει.

Σε ποιους απευθύνονται
Αποφοίτους ΤΕΕ, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ & Επαγγελματίες για εξειδίκευση στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Στουρνάρη 49, Πολυτεχνείο, 106 82, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2103838808, F: 2103821424, E: info@intergraphics.gr
Ιστοσελίδα: http://www.intergraphics.gr/

Πόλη: θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Καρατάσου 7 (Λιμάνι), 546 26, θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: T: 2310515539, E: thessaloniki@intergraphics.gr
Ιστοσελίδα: http://www.intergraphics.gr/

 

 

Merso Art School - (Αθήνα)

Το Εργαστήριο Ελεύθερων Σπουδών Merso έχει ως αντικείμενο τις Καλές & Εφαρμοσμένες Τέχνες. Ιδρύθηκε το 2006 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Λειτουργούν τα εξής τμήματα:

Τμήματα ενηλίκων: Ζωγραφική, Αγιογραφία (Φορητή Εικόνα, Τοιχογραφία, Εγκαυστική), Φωτογραφία, Ψηφιδωτό, Κεραμική, Γλυπτική, Χαρακτική, Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Ιστορία της Τέχνης και Κόμιξ

Τμήματα προετοιμασίας για την εισαγωγή σε Ανώτερες και Ανώτατες σχολές της Ελλάδας (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Αρχιτεκτονική, ΤΕΙ που απαιτούν εξετάσεις στο σχέδιο κ.ά.) και του εξωτερικού (προετοιμασία portfolio & συνέντευξης).

Παιδικό εργαστήριο: Ζωγραφική, Κεραμική, Κατασκευές, Κόμιξ, Ψηφιδωτό, Κούκλα- Μαριονέτα, Οριγκάμι.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται σεμινάρια από εξειδικευμένους καθηγητές, γίνονται προβολές και παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία & παιδικούς σταθμούς, εκθέσεις έργων των μαθητών κ.ά.

Οι καθηγητές της σχολής Μέρσο είναι πτυχιούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και άλλων ειδικοτήτων, ενεργοί καλλιτέχνες και θεωρητικοί με διδακτική εμπειρία και σύγχρονη κατάρτιση και ασχολούνται υπεύθυνα με κάθε μαθητή σε ολιγομελή τμήματα.

Η σχολή απευθύνεται σε μαθητές κάθε ηλικίας και επιπέδου (αρχάριοι-προχωρημένοι). Εγγραφές γίνονται όλο τον χρόνο.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Πλαπούτα 17, 141 22, Ν. Ηράκλειο
Επικοινωνία: Τ: 210 2834002, 697 4993636, E: artschool@merso.gr
Ιστοσελίδα: http://www.merso.gr/

 

 

// Εναλλακτικές Σπουδές - Εκπαίδευση Εξ’ Αποστάσεως

 

 

Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P. - (Θεσσαλονίκη)

Η σχολή E.S.P.  προσφέρει τη δυνατότητα σπουδών εξ αποστάσεως στο αντικείμενο της φωτογραφίας. Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από πέντε θεματικές ενότητες:

Θεματική Ενότητα 1: Τεχνική της Φωτογραφίας: εξετάζει την τεχνική λήψης της φωτογραφίας, τις βασικές τεχνικές εμφάνισης και εκτύπωσης της φωτογραφίας και τη λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών μικρού, μεσαίου και μεγάλου φορμά.

Θεματική Ενότητα 2: Ψηφιακή Επεξεργασία Φωτογραφίας: εξετάζει βασικές έννοιες για την ψηφιοποίηση και την ψηφιακή επεξεργασία της φωτογραφίας. Λεπτομερής περιήγηση στην λογική και τον τρόπο λειτουργίας του Adobe Photoshop παράλληλα με παρουσίαση εφαρμογών στην επαγγελματική φωτογραφία.

Θεματική Ενότητα 3: Δημιουργική φωτογραφία: στοχεύει στην δημιουργία φωτογραφικού έργου από τον σπουδαστή μέσα από τη θεματολογία του τοπίου και του πορτραίτου. Παράλληλα ο σπουδαστής εισάγετε στην θεωρία και στην ιστορία της φωτογραφίας με την παράθεση έργου σημαντικών φωτογράφων στην ιστορία του μέσου αναπτύσσοντας έτσι την φωτογραφική του παιδεία.

Θεματική Ενότητα 4: Πτυχιακή Εργασία: ο σπουδαστής αναπτύσσει μια φωτογραφική πρόταση πάνω σε θέμα της επιλογής του με τη χρήση του φωτογραφικού μέσου.

Θεματική Ενότητα 5: Εργαστηριακές Συναντήσεις: πραγματοποιούνται στα εργαστήρια της σχολής E.S.P και περιλαμβάνουν εργαστήρια Σκοτεινού θαλάμου, Studio και εργαστήριο υπολογιστών.

Διάρκεια σπουδών
Η φοίτηση διαρκεί 10 μήνες.

Κανονισμός λειτουργίας
Ο σπουδαστής του προγράμματος e-learning πρέπει να διαθέτει φωτογραφική μηχανή (αναλογική ή ψηφιακή), Η/Υ και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Αν ο σπουδαστής χρησιμοποιεί αναλογική φωτογραφική μηχανή πρέπει ο ίδιος να ψηφιοποιεί τις φωτογραφίες του.
Η σχολή παρέχει το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, σημειώσεις των θεματικών ενοτήτων και το αντίστοιχο οπτικό υλικό).

Έκθεση σπουδαστών
Το δημιουργικό έργο των σπουδαστών συμμετέχει στην ετήσια έκθεση των μαθητών της σχολής και φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της σχολής.

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P., Ναυμαχίας Έλλης 3-5, Λαδάδικα, 54625, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310541148, F: 2310541709, Ε: info@esp.gr
Ιστοσελίδα:  http://www.esp.gr/

 

 

ΑΚΤΟ - (Αθήνα - θεσσαλονίκη)

Το πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως, με παρουσία στην Σχολή μια φορά τον μήνα (Παρασκευή και Σάββατο), απευθύνεται σε όσους διαμένουν μακριά από την έδρα της σχολής και επιθυμούν να σπουδάσουν διατηρώντας τον τόπο διαμονής τους.

Η εκπαίδευση στηρίζεται στην πολύ καλή οργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που πραγματοποιείται κατά το μεγαλύτερο τμήμα της ύλης από απόσταση, και ολοκληρώνεται με επισκέψεις στην Αθήνα μία φορά το μήνα, με δωρεάν μια διανυκτέρευση (Παρασκευή προς Σάββατο) σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Η διάρκεια των σπουδών από απόσταση είναι ίδια με εκείνη της καθημερινής φοίτησης.

Στους αποφοίτους του προγράμματος απονέμεται το πτυχίο του ΑΚΤΟ και στην συνέχεια τους δίνεται η δυνατότητα με κάποια επιπλέον μαθήματα να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στο επικυρωμένο από το Middlesex University τελευταίο έτος σπουδών και να αποκτήσουν Bachelor of Arts (Honours) Degree (Οι σπουδαστές εισάγονται στο ΒΑ μετά το πέρας επιτυχούς παρακολούθησης των επιπλέον μαθημάτων, αν και εφόσον πληρούν τις αντίστοιχες προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εν γένει εισαγωγή στα αντίστοιχα προγράμματα ΒΑ).

Επίσης οι σπουδαστές των Distance Learning προγραμμάτων έχουν την δυνατότητα να εισαχθούν, εάν το επιθυμούν, σε αντίστοιχο έτος σπουδών του επικυρωμένου από το Middlesex University προγράμματος καθημερινής φοίτησης και να διεκδικήσουν το πτυχίο του Πανεπιστημίου.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Ευελπίδων 11Α, Πεδίο του Άρεως, 113 62, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2105230130, F: 2103813700, Ε: info@akto.gr
Ιστοσελίδα: http://www.akto.gr/

 

 

Φωτογραφικό Είδωλο - (Θεσσαλονίκη)

Σειρά μαθημάτων που πραγματοποιούνται από τον Τάσο Σχίζα, χωρισμένα σε 7 ανεξάρτητα σεμινάρια και σχεδιασμένα για παρακολούθηση εξ αποστάσεως.
Ο σπουδαστής μετά την εγγραφή του, ορίζει την ημέρα της εβδομάδας που προτιμά.
Παραλαμβάνει με email ανά εβδομάδα (την ορισμένη ημέρα) την ύλη, μια σειρά ερωτήσεων και φωτογραφικών ασκήσεων.
Μέσα στην εβδομάδα διαβάζει την ύλη, απαντά στις ερωτήσεις και πραγματοποιεί τις φωτογραφικές ασκήσεις (λήψεις).
Στην συνέχεια στέλνει το υλικό (απαντήσεις και ασκήσεις) με email μια ημέρα πριν από την ορισμένη ημέρα.
Έπειτα λαμβάνει τις διορθώσεις και τις παρατηρήσεις, καθώς και την νέα ύλη με τις ερωτήσεις και τις ασκήσεις της.
Αυτό συνεχίζεται μέχρι να συμπληρωθεί ο κύκλος του σεμιναρίου.

Περιγραφή - κόστος μαθημάτων εξ αποστάσεως
Εγγραφή στα μαθήματα εξ αποστάσεως

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Ναυμαχίας Έλλης 4, Τ.Κ. 54625, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 638447, 6974898910
Ιστοσελίδα: http://www.photoeidolo.gr/

 

 

FOCUS - (Αθήνα)

Το πρόγραμμα EDU παρέχει εντατική φωτογραφική εκπαίδευση διάρκειας ενός έτους. Ξεκινά στις αρχές Νοεμβρίου και τελειώνει τον Οκτώβριο του επόμενου έτους.
Κάθε τρίτο Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Focus συναντήσεις - διαλέξεις που έχουν οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση του προγράμματος και από απόσταση.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Τεχνική της φωτογραφικής λήψης.
Στην ενότητα αυτή οι σπουδαστές διδάσκονται:

  •  Τη δομή της φωτογραφικής μηχανής και τη λειτουργία της
  •  Τις βασικές αρχές της οπτικής
  •  Τον τρόπο λειτουργίας των φακών
  •  Τα είδη των φωτογραφικών μηχανών
  •  Τη βασική δομή των φωτογραφικών υλικών
  •   Την πρακτική εφαρμογή

Η παρουσίαση της διδακτέας ύλης γίνεται στις συναντήσεις - διαλέξεις ενώ παράλληλα παρέχονται τα παρακάτω βοηθήματα:
    » Πλήρης σειρά σημειώσεων σε ηλεκτρονική μορφή που περιέχει τη φωτογραφική τεχνική της ψηφιακής και αναλογικής φωτογραφίας, τη δομή των φωτογραφικών υλικών, την ευαισθησιομετρία και το ζωνικό σύστημα, καθώς και μια μικρή φωτογραφική ανάδρομη στους κυριότερους φωτογράφους.
    » Μια βιντεοσκοπημένη σειρά μαθημάτων, παραγωγή του Εργαστηρίου, που καλύπτει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της βασικής φωτογραφικής τεχνικής.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Focus, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών, Λεωφόρος Παπάγου 112, Ζωγράφος, 157 72, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 210 7750 675, F: 210 7716 194, E: focus@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://www.focus.edu.gr/

 

 

// Εναλλακτικές Σπουδές - Aνοιχτή Eκπαίδευση

 

 

ΑΚΤΟ - (Αθήνα - θεσσαλονίκη)

Tο πρόγραμμα Open Learning (ανοιχτής εκπαίδευσης) με παρουσία στην Σχολή μόνο δύο απογεύματα την εβδομάδα (Δευτέρα και Τετάρτη), προσαρμόζεται στις προσωπικές ανάγκες χρόνου των φοιτητών και απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν διαθέτουν χρόνο για καθημερινή παρακολούθηση.

Η διάρκεια των σπουδών Open Learning είναι ίδια με εκείνη της καθημερινής φοίτησης.

Στους αποφοίτους του προγράμματος απονέμεται το πτυχίο του ΑΚΤΟ και στην συνέχεια τους δίνεται η δυνατότητα με κάποια επιπλέον μαθήματα να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στο επικυρωμένο από το Middlesex University τελευταίο έτος σπουδών και να αποκτήσουν Bachelor of Arts (Honours) Degree (Οι σπουδαστές εισάγονται στο ΒΑ μετά το πέρας επιτυχούς παρακολούθησης των επιπλέον μαθημάτων, αν και εφόσον πληρούν τις αντίστοιχες προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εν γένει εισαγωγή στα αντίστοιχα προγράμματα ΒΑ).

Επίσης οι σπουδαστές των Open Learning προγραμμάτων έχουν την δυνατότητα να εισαχθούν, εάν το επιθυμούν, σε αντίστοιχο έτος σπουδών του επικυρωμένου από το Middlesex University προγράμματος καθημερινής φοίτησης και να διεκδικήσουν το πτυχίο του πανεπιστημίου.

Η δυνατότητα Open Learning προσφέρεται στα εξής προγράμματα:
· Bachelor of Arts (Honours) in Graphic Design
· Bachelor of Arts (Honours) in Interior Architecture
· Bachelor of Arts (Honours) in Photography
· Bachelor of Arts (Honours) in Fashion Desig

Με την ολοκλήρωση του πρώτου έτους, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν στο δεύτερο έτος σπουδών, επιλέγοντας εκ νέου, εάν το επιθυμούν, το μοντέλο εκπαίδευσης που τους ταιριάζει (Full Time, Open Learning, Distance Learning).

Νέες ενάρξεις τμημάτων Οκτώβριος 2012

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Ευελπίδων 11Α, Πεδίο του Άρεως, 113 62, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2105230130, F: 2103813700, Ε: info@akto.gr
Ιστοσελίδα: http://www.akto.gr/

 

 

INTERGRAPHICS - (Αθήνα - Θεσσαλονίκη)

O Εκπαιδευτικός Όμιλος INTERGRAPHICS ιδρύθηκε το 1990 και - πρώτος στην Ελλάδα - ξεκίνησε να διδάσκει τις νέες Ψηφιακές Τεχνολογίες και την αξιοποίησή τους στις Εφαρμοσμένες Τέχνες και την Πληροφορική και είναι η πιο Εξειδικευμένη Σχολή στους τομείς αυτούς.

Παρακολουθώντας τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ο Όμιλος διευρύνει συνεχώς τις προσφερόμενες ειδικότητες προς τους σπουδαστές του και επικεντρώνεται σε επαγγέλματα αιχμής, με τη μεγαλύτερη ζήτηση από την αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στους αποφοίτους του.

Το πολύ υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Όμιλος, σε συνδυασμό με τις άρτιες εγκαταστάσεις, τα υπερσύγχρονα εργαστήρια, τους καταξιωμένους καθηγητές και τις συνεργασίες που έχει συνάψει με γνωστές εταιρίες, τον έχουν κατατάξει ως ένα από τα Κορυφαία Εκπαιδευτήρια στο χώρο της Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η Διά Βίου Δωρεάν Επιμόρφωση, στις εξελίξεις της τεχνολογίας & στα νέα δεδομένα της αγοράς εργασίας, αποτελεί μια πολύ σημαντική και μοναδική παροχή που μόνο ο Όμιλος INTERGRAPHICS προσφέρει στους αποφοίτους του.

Open learning
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ & VIDEO ART

Περιλαμβάνει όλο το πρόγραμμα σπουδαστών της κανονικής φοίτησης
Διάρκεια φοίτησης δύο χρόνια
Δυνατότητα συνέχισης για Bachelor Degree σε ένα ή δύο χρόνια επιπλέον.
Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μαθημάτων.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η εκπαίδευση στηρίζεται στην πολύ καλή οργάνωση και κατανομή της ύλης μεταξύ σχολής και κατοικίας του σπουδαστή. Μπορεί να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σπουδαστή και καθηγητών.

Η μορφή αυτής της εκπαίδευσης περιλαμβάνει:
Διαλέξεις: από τους υπεύθυνους καθηγητές με χρήση εποπτικών μέσων διδασκαλίας και παρουσίαση παραδειγμάτων.
Εργαστήρια & Εργαστήρια Η/Υ: για την εμπέδωση του μαθήματος και την άσκηση των σπουδαστών με την καθοδήγηση & επίβλεψη των καθηγητών. Τα εργαστήρια είναι σε χρήση των σπουδαστών και εκτός ωρών μαθημάτων.
Projects: ανάθεση εργασιών ανά μάθημα με ειδικά φύλλα εργασίας, όπου προσδιορίζονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την υλοποίηση της εργασίας.
Παράδοση Projects: γίνεται ανάρτηση και κριτική του κάθε project παρουσία όλων των σπουδαστών.
Σεμινάρια: υλοποιούνται από καθηγητές ή επισκέπτες - καθηγητές.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Έχεις τη δυνατότητα να σπουδάσεις και να βελτιώσεις τη θέση σου ή να πραγματοποιήσεις το χόμπυ σου:
Χωρίς να στερήσεις χρόνο από την εργασία σου, την οικογένειά σου, τους φίλους σου, τις ενασχολήσεις σου, χωρίς να εμπλακείς στην κυκλοφοριακή συμφόρηση. Εργάζεσαι στο σπίτι ή το γραφείο σου στις συνθήκες που εσύ έχεις διαμορφώσει.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα 18.00 - 22.00

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Στουρνάρη 49, Πολυτεχνείο, 106 82, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2103838808, F: 2103821424, E: info@intergraphics.gr
Ιστοσελίδα: http://www.intergraphics.gr/

 

 

// Εναλλακτικές Σπουδές - Ιδιαίτερα μαθήματα

 

 

Φωτογραφικό Είδωλο - (Θεσσαλονίκη)

Ιδιαίτερα μαθήματα φωτογραφίας για όλα τα επίπεδα και όλες τις ανάγκες που πραγματοποιούνται από τον Τάσο Σχίζα.

● Αναλογική φωτογραφία
● Σκοτεινός θάλαμος
● Ψηφιακή φωτογραφία
● Ψηφιακή επεξεργασία (Photoshop)
● Υποστήριξη για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ι.Ε.Κ.
● Υποστήριξη σε φωτογραφήσεις ειδικών θεμάτων

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Ναυμαχίας Έλλης 4, Τ.Κ. 54625, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 638447, 6974898910
Ιστοσελίδα: http://www.photoeidolo.gr/

 

 

// Σεμινάρια - Μαθήματα Φωτογραφίας

 

Αθήνα

 

Φωτογραφικός Κύκλος

Ο «Φωτογραφικός Κύκλος» είναι ένα μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό σωματείο, που λειτουργεί από το 1988 με έδρα την Αθήνα.
Ιδρυτής και πρόεδρος τού «Κύκλου» είναι ο Πλάτων Ριβέλλης, φωτογράφος, καθηγητής φωτογραφίας και συγγραφέας θεωρητικών συγγραμμάτων για τη φωτογραφία.

Ο «Φωτογραφικός Κύκλος» αριθμεί σήμερα περί τα 200 μέλη, στις εισφορές των οποίων στηρίζει κυρίως την οικονομική του ανεξαρτησία. Ο «Κύκλος» έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και από το Ίδρυμα Κωστοπούλου.

Ο Φωτογραφικός Κύκλος έχει για σκοπό την προώθηση τής τέχνης τής φωτογραφίας, τη δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού, την καλλιτεχνική καλλιέργεια των μελών του και την ενίσχυση τού καλλιτεχνικού τους έργου.

Ο Φωτογραφικός Κύκλος ανακοίνωσε την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 το προγραμμάτων των σεμιναρίων και εκδηλώσεων της επόμενης χρονιάς (Ιούλιος 2012 - Ιούνιος 2013).

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των σεμιναρίων και εκδηλώσεων (Ιούλιος 2012 - Ιούνιος 2013)

Aναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων - σεμιναρίων (αρχείο exel)

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Φωτογραφικός Κύκλος, Τσακάλωφ 44, Κολωνάκι, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2103645577, 6945437577, F: 2103645550, E: info@photocircle.gr
Ιστοσελίδα: http://photocircle.gr/

 

 

ART/IF/ACT

Η ART/IF/ACT ιδρύθηκε το 2009 και λειτουργεί ως μια ανοιχτή επικοινωνιακή πλατφόρμα για την ενημέρωση, την προώθηση και την εκπαίδευση στο χώρο της φωτογραφίας και των οπτικών τεχνών.

Διαδικτυακή ενημέρωση:
Μέσα από το web portal της παρέχει online παρουσίαση του έργου ελλήνων και ξένων φωτογράφων, όπως και όλων των σημαντικών δρώμενων στο χώρο της φωτογραφίας διεθνώς.

Εκπαίδευση:
Μέσα από συντονισμένες εκπαιδευτικές δράσεις θα διοργανώνει ανα διαστήματα ειδικά σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις και παρουσιάσεις φωτογράφων, διακεκριμένων καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων απο τον ευρύτερο χώρο της φωτογραφίας και των οπτικών τεχνών (φωτογράφοι, επιμελητές εκθέσεων, εκδότες, διευθυντές φεστιβάλ, κτλ).

Παράλληλες Δράσεις - Συνεργασίες:
Η ομάδα ART/IF/ACT εστιάζει στην παραγωγή ευέλικτων, ανεξάρτητων καλλιτεχνικών δράσεων με παράλληλη ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών, όπως ψηφιακών προβολών σε κλειστούς αλλά και ανοιχτούς δημόσιους χώρους, φωτογραφικών παρεμβάσεων στην πόλη (διαδραστικές εκθέσεις - εγκαταστάσεις κ.λ.π.).

Παράλληλα στοχεύει στη διαμόρφωση ενός δικτύου συνεργασιών τόσο με ελληνικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ιδρύματα και φεστιβάλ όσο και με θεσμούς ή ομάδες από το εξωτερικό.

Η ομάδα ART/IF/ACT αποτελείται από τους Μαριλένα Σταφυλίδου (φωτογράφο), Νικάνδρη Κουκουλιώτη (photo editor), Γιώργο Πρίνο (φωτογράφο), Λάμπρο Παπανικολάτο (project manager/φωτογράφο) και Γιώργο Καραηλία (photo editor/φωτογράφο)

Που: ART/IF/ACT, Ούλωφ Πάλμε 19, 157 71, Αθήνα
Επικοινωνία: E: info@art-if-act.com
Υπερσύνδεσμος: http://www.art-if-act.com/

 

 

Όραμα

To «Όραμα» ιδρύθηκε το 2007 από τον Φραντζέσκο Καραγιαννόπουλο και τον Γιάννη Ριζομάρκο στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στο χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και των εικαστικών τεχνών, αγγίζοντας δημιουργικά και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Η σχολή εικαστικών & φωτογραφικών σπουδών Όραμα παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα που διερευνούν τις διαφορετικές κατευθύνσεις του κόσμου της φωτογραφίας.
Το Βασικό Πρόγραμμα Μαθημάτων αναλύει σε βάθος τις πτυχές της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και των εικαστικών τεχνών παρέχοντας ταυτόχρονα τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις. Ολοκληρώνεται με την ετήσια έκθεση των σπουδαστών.
Το πρόγραμμα των Workshops εστιάζει ειδικότερα στις τεχνικές και εικαστικές γνώσεις που απαιτούνται ώστε οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις φωτογραφικές τους δεξιότητες.
Στο Όραμα οι σπουδαστές οικοδομούν τις γνώσεις, την υπομονή,  και το πάθος  που χρειάζεται για να θεμελιώσουν και να διευρύνουν το προσωπικό τους φωτογραφικό όραμα. Παράλληλα αποκτούν τα απαραίτητα εφόδια και τις εμπειρίες ώστε να μπορούν να εργαστούν ως επαγγελματίες φωτογράφοι.

Εγγραφές: Σεπτέμβριος, Οκτώβριος

Βασικό πρόγραμμα σπουδών 2012 - 2013
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων

Πρόγραμμα workshops Σεπτέμβριος 2012 - Φεβρουάριος 2013
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των workshops

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Κομοτηνής 10, 11526, Αμπελόκηποι
Επικοινωνία: T: 2107701708 E: orama@oramastudies.gr
Ιστοσελίδα: http://www.oramastudies.gr/

 

 

Athens House of Photography

Ένας νέος χώρος εμφανίζεται στο κέντρο της Αθήνας, εστιασμένος αποκλειστικά στη φωτογραφία. Στη διασταύρωση Κεραμέων και Ελευσινίων, δίπλα στη πλατεία Καραισκάκη, έχει δημιουργηθεί το “Athens House of Photography”, το οποίο απαρτίζεται από γκαλερί, βιβλιοπωλείο, βιβλιοθήκη, σκοτεινό θάλαμο και μόνιμη συλλογή, καθώς και από χώρους για σεμινάρια, προβολές και διαλέξεις.

Ο σκοπός του “Athens House of Photography” είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος ο οποίος θα γίνει σημείο αναφοράς και συνάντησης για όσους αγαπάνε την φωτογραφία.
Το “Athens House of Photography” δημιουργήθηκε από τους Ιάσων Δήμου, Aurelia Antoni και Νίνα Σταυροπούλου και σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο 4S Construction.

Σεμινάρια / Workshops
Με στόχο να είμαστε το φωτογραφικό κέντρο της Αθήνας, θα οργανώνουμε τακτικά εργαστήρια και σεμινάρια. Αυτά θα είναι είτε μικρής διάρκειας , εντατικά εργαστήρια 3-5 ημερών, σ τα οποία θα διδάσκουν επιφανείς Έλληνες και ξένοι φωτογράφοι, είτε μεγαλύτερης διάρκειας σεμινάρια τα οποία θα λαμβάνουν μέρος σε διάστημα κάποιων μηνών.

Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους ενώ η επιθυμία μας είναι να διδάξουμε και να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να του γνωρίσουμε διεθνής τάσεις και κλασσικές αλλά και νέες προσεγγίσεις στην φωτογραφία.

Που: The Athens House of Photography, Κεραμέων & Ελευσινίων, 104 37, Μεταξουργείο, Αθήνα
Επικοινωνία: T: +30 210 5228696 ,E: info@phototheatron.com
Υπερσύνδεσμος: http://www.phototheatron.com/

 

 

Φωτογραφικός Σύλλογος "Εννέα"

Το φωτογραφικό και πολιτιστικό σωματείο "Εννέα" ιδρύθηκε το 2001, στην Δάφνη.

Ο "Εννέα" ξεκίνησε ως φωτογραφική παρέα εννέα ανθρώπων (γεγονός στο οποίο οφείλει την ονομασία του), που αγαπούν τη φωτογραφία και το φωτογραφικό λόγο. Σε αυτόν τον πυρήνα προστέθηκαν σταδιακά και άλλοι άνθρωποι με παρόμοια ενδιαφέροντα. Έτσι οικοδομήθηκε αργότερα ο σύλλογος και η αρχική "παρέα" μετεξελίχθηκε σε ένα σύνολο με δομημένη μορφή και υπόσταση.

Στον "Εννέα", οι φωτογράφοι δε διαχωρίζονται σε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, ούτε χαρακτηρίζονται απαραίτητα με άλλου είδους "ταμπέλες". Είμαστε άνθρωποι με φωτογραφικά ενδιαφέροντα που ο καθένας μας ακολουθεί την προσωπική  του πορεία και καλλιεργεί τις δικές του ιδιαίτερες κλίσεις και αναζητήσεις.  Ο κύριος σκοπός του συλλόγου είναι να παρέχει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα είναι δυνατή η συνεύρεση, η καλλιέργεια και η ανταλλαγή αυτών των προσωπικών στοιχείων, με απώτερο στόχο τη φωτογραφική εξέλιξη των μελών του.

Στόχος του "Εννέα" είναι να συνεχίσει να φέρνει κοντά ανθρώπους που αγαπούν την φωτογραφία, εμπλουτίζοντας εποικοδομητικά τις γνώσεις τους και υποστηρίζοντας την καλλιτεχνική τους πορεία και αναζήτηση.
Γι’ αυτούς τους λόγους ο σύλλογος διοργανώνει σεμινάρια φωτογραφίας, όπου διδάσκει ο Παναγιώτης Κασίμης, έχει στην διάθεση των μελών του πλήρως εξοπλισμένο ψηφιακό και αναλογικό σκοτεινό θάλαμο, φωτογραφική βιβλιοθήκη, εντευκτήριο και ένα μικρό εκθεσιακό χώρο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνει για τα μέλη του ποικίλες εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, ημερίδες, συζητήσεις και παρουσιάσεις για τη φωτογραφία αλλά και για άλλες μορφές τέχνης, εκδρομές, κλπ.

Ο Φωτογραφικός Σύλλογος "Εννέα" διοργανώνει κατά την διάρκεια της χρονιάς διάφορα σεμινάρια φωτογραφίας.
Πρόσφατα ανακοίνωσε την έναρξη ενός Ταχύρυθμου σεμιναρίου Φωτογραφίας, το οποίο ξεκινάει την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012.

Που: Φωτογραφικός Σύλλογος "Εννέα", Θεμιστοκλέους 49, Εξάρχεια, Αθήνα
Καλλιτέχνης - Ομιλητής: Παναγιώτης Κασίμης
Διοργάνωση: Φωτογραφικός Σύλλογος "Εννέα"
Επικοινωνία: T: 2103304060, E: info@clubennea.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.clubennea.gr/

 

 

Κέντρο Τεχνών Πλάκα

Από την αρχή της δημιουργίας του και μέχρι σήμερα μετά από τριάντα έξη χρόνια, το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ προωθεί μια πρωτοποριακή αντίληψη παιδείας, που πέρα από την άψογη επαγγελματική κατάρτηση, εκπαιδεύει στη βαθύτερη μελέτη του πολιτισμού.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ πιστεύει ότι η γνώση είναι ένα ενιαίο, πολύπλευρο, αρμονικό σύνολο διαφορετικών στοιχείων, και με αυτό το σκεπτικό προσπαθεί να τη μεταδίδει στους σπουδαστές. Γι' αυτό, τα προγράμματα σπουδών είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε να εξασφαλίζουν όχι μόνο εξειδικευμένη εκπαίδευση, αλλά κυρίως Ολοκληρωμένη Παιδεία.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ είναι εξέλιξη μιας υπεύθυνης και πετυχημένης πορείας στο χώρο του Σχεδίου και των Εφαρμοσμένων Τεχνών. Αναγνωρισμένο από τα Βρετανικά Κρατικά Πανεπιστήμια και καταξιωμένο στον Ελληνικό Εκπαιδευτικό Χώρο και Αγορά Εργασίας, με την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών του και τον πλέον σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, είναι σε θέση να παρέχει σήμερα μόρφωση ανώτερου επιπέδου σε σπουδαστές υψηλών απαιτήσεων.

Σεμινάρια Φωτογραφίας

Περιγραφή Σεμιναρίου:
Η Φωτογραφία, η σύγχρονη αυτή γλώσσα των εικόνων, είναι σήμερα το πιο σημαντικό και ευρύτερα διαδεδομένο μέσο οπτικής επικοινωνίας. Η συχνή και ποικιλόμορφη χρήση της στην καθημερινότητά μας καθώς και στην ειδησεογραφία, τη μόδα, τη διαφήμιση, τις εικαστικές τέχνες, απαιτεί μια εξειδικευμένη γνώση. Σκοπός του σεμιναρίου αυτού, είναι να διδάξει τις βασικές αρχές της φωτογραφίας, την εξοικείωση με τις φωτογραφικές μηχανές (ψηφιακές και αναλογικές) και το φωτογραφικό υλικό. Επίσης βοηθάει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν μια προσωπική φωτογραφική έκφραση.

Σε ποιούς απευθύνεται:
Απευθύνεται πρωτίστως σε άτομα - χομπίστες- που έχουν τη διάθεση να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας με την έννοια της προσωπικής φωτογραφικής έκφρασης και όρασης σε όλα τα στάδιά της από τη λήψη μέχρι την υλοποίηση με την εμφάνιση και την εκτύπωση των φωτογραφιών. Επίσης σε επαγγελματίες σε διαφημιστικές εταιρείες, εκδοτικούς οίκους, μέσα μαζικής ενημέρωσης και ελεύθερους επαγγελματίες. Οι εκπαιδευόμενοι ασκούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ.

Διεύθυνση: Πατησίων 65, 104 33, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2108250552 F: 2108250627 Ε: info@plakas.gr
Ιστοσελίδα: http://www.plakas.gr/

 

 

Περιοδικό Φωτογράφος

To περιοδικό ΦΩΤΟγράφος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε διμηνιαία βάση στις 5 Δεκεμβρίου 1989.
Η έκδοση από το 1994 έγινε μηνιαία ενώ μία δεύτερη περίοδος για το περιοδικό αρχίζει τον Οκτώβριο του 2003, ημερομηνία έναρξης της συνεργασίας με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Kυκλοφόρησε για 8 χρόνια σε μηνιαία βάση μαζί με την Καθημερηνή του Σαββάτου σε υψηλό τιράζ . Από το Νοέμβριο του 2011 κυκλοφορεί, με εκδότη πάλι την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, αλλά ως ανεξάρτητο περιοδικό στα περίπτερα όλης της χώρας κάθε δύο μήνες, με 200 σελίδες με πλούσια ύλη. Τα ενδιαφέροντα του ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ αφορούν την τέχνη και τεχνική της εικόνας σε όλες τις διαστάσεις, ενώ παρακολουθεί στενά τις νέες τεχνολογίες και γνωμοδοτεί για τις διάφορες συσκευές μέσα από συγκριτικά τεστ, αυτόνομα τεστ και σύντομες πρώτες παρουσιάσεις.

Τα workshops του ΦΩΤΟγράφου:

Μαθήματα φωτογραφίας στη φύση

Φθινοπωρινό ορεινό τοπίο
Κυριακή 7 Οκτωβρίου
Location: Παύλιανη - Αισθητικό περιβαλλοντικό πάρκο στις πηγές του Ασωπού στον Εθνικό Δρυμό Οίτης
Εισηγητές: Κωνσταντίνος Βασιλάκης http://konstantinosvasilakis.com/
& Μαρία Καϊμάκη  http://justeline.daportfolio.com/
Κόστος συμμετοχής: €89,43 + ΦΠΑ (€110)
Στην τιμή του σεμιναρίου περιλαμβάνεται και η μετακίνηση με πούλμαν από την Αθήνα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Συνάντηση του γκρουπ στα γραφεία του περιοδικού την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, ώρα 6:00.

Ταξιδιωτική φωτογραφία
Σαββατοκύριακο 13 & 14 Οκτωβρίου
Location: Μονεμβασιά - Βυζαντινές Kαστροπολιτείες/ Μυστράς
Εισηγητής: Γιώργος Τζώρτζης  http://lightworks.gr
http://georgetzortzis.com/

Κόστος σεμιναρίου: €195,12 +ΦΠΑ (€240)
Στην τιμή του σεμιναρίου περιλαμβάνεται η μετακίνηση με πούλμαν από Αθήνα και η διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Συνάντηση του γκρουπ στα γραφεία του περιοδικού το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ώρα 7:00.

Δηλώσεις συμμετοχής: Για το σεμινάριο 1 έως  24 Σεπτεμβρίου, για το 2 έως 1 Οκτωβρίου
Για κράτηση θέσεων επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 8541400 ή συμπληρώστε την φόρμα εδώ

Θεωρία & πρακτική άσκηση σε φωτογραφικό studio
διήμερα φωτογραφικά σεμινάρια από τον ΦΩΤΟγράφο στο Αthens Art Studio

Το Περιοδικό Φωτογράφος σε συνεργασία με το Αthens Art Studio, παρουσιάζει μια σειρά σεμιναρίων με θέμα "Θεωρία & πρακτική άσκηση σε φωτογραφικό studio"

Τα σεμινάρια θα είναι διήμερα και θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Αthens Art Studio, Aγίου Αθανασίου 20 στον Αγ. Δημήτριο.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:

Βασικές τεχνικές στούντιο λήψεων
Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

Πορτραίτο
Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Οκτωβρίου

Μόδα
Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Οκτωβρίου

Glamour - boudoir
Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Νοεμβρίου

Όλα βήμα - βήμα με οδηγίες και συγκεκριμένα παραδείγματα με μοντέλα, σε άρτιο και πλήρως εξοπλισμένο φωτογραφικό studio!

Εισηγητές: Οι επαγγελματίες φωτογράφοι Γ. Μυριαγκός & Α. Βογιατζάκης
Επίπεδο: Eνθουσιώδεις ερασιτέχνες (δεν προαπαιτούνται ειδικές γνώσεις)
Προσωπικός εξοπλισμός: Oι συμμετέχοντες συνιστάται να έχουν μαζί τους DSLR (χωρίς να είναι απαραίτητο)
Mόνον 20 (είκοσι) Θέσεις: Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
κόστος (για το διήμερο): €160 (130 ευρώ + ΦΠΑ 23%)
Διάρκεια Σεμιναρίου: Δύο (2) εξάωρες συναντήσεις
Xρόνος: Όπως αναφέρονται παραπάνω από ώρα 9:30 - 16:00
Χώρος: Αthens Art Studio, Aγίου Αθανασίου 20, Αγ. Δημήτριος,
173 42, Αθήνα (Οδηγίες: www.athensartstudio.gr/#/contacts/)
Mετρό: Άγιος Δημήτριος. Τηλ: 210 9939995 - 6944 474024\
Ενότητες Σεμιναρίου: Θεωρία (4 ώρες), λήψεις (6 ώρες), κριτική φωτογραφιών (2ώρες)
Περιλαμβάνονται: Μοντέλα, styling/hair/, make-up artist, καφές & σνακ, βεβαίωση συμμετοχής

Που: Περιοδικό ΦΩΤΟγράφος, Τρουπάκη 1 & Κουρτίδου, 104 45, Αθήνα
Διοργάνωση: Περιοδικό ΦΩΤΟγράφος
Επικοινωνία: Τ: 210 8541400, F: 210 8541485, E: info@photo.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.photo.gr/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα METAPOLIS

Η Φωτογραφική Ομάδα METApolisΗ METApolis, η Φωτογραφική Ομάδα που ίδρυσαν το 2009 ο Γιάννης Γιαννακόπουλος και ο Κώστας Κουρτίδης, αναζητά τη δική της μετεξέλιξη της πόλης, αλλά και κάθε κομμάτι που δημιουργεί την ίδια και την αντανάκλασή της, την METApolis. Το Επίπεδο Ι αποτελείται από επίδοξους φωτογράφους που ξεκινούν για πρώτη φορά και ανακαλύπτουν τη δημιουργία της φωτογραφίας. Το Επίπεδο ΙΙ αποτελείται από καλλιτέχνες, αιώνια ερασιτέχνες, που συνεχίζουν τα τελευταία χρόνια μαζί ως ομάδα να πειραματίζονται και να ανακαλύπτουν πτυχές της φωτογραφίας υπό την καθοδήγηση των Δασκάλων τους. Η METApolis, ένα παιχνίδι ανάμεσα στο χρονικό «μετά» (post) και στο «ομοαναφορικό μετά» (meta), είναι ένα ταξίδι ανάμεσα στα διαφορετικά «κλικ» που παγιδεύουν στιγμές.. αναμνήσεις (παρελθόν), ψευδαισθήσεις (παρόν), όνειρα (μέλλον) σε παράλληλους χρόνους. Η ΜΕΤΑpolis είμαστε εμείς…

Το METApolis ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων φωτογραφίας για την περίοδο 2012 - 2013.

Free Open Days Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου έως 14 Σεπτεμβρίου 2012 11.00 - 13.00 & 18.00 - 21.00

Η Φιλοσοφία τού προγράμματος περιλαμβάνει την τεχνική γνώση με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης.
Το σεμινάριο αυτό διαμορφώθηκε στη λογική μίας ρομαντικής επαναφοράς της εικόνας σ αυτό που ονομάζουμε γνωριμία. Η γνωριμία αυτή δεν μπορεί παρά να είναι «εισαγωγική». Ο ακροατής των σεμιναρίων οφείλει να αναπτύξει και να εκμεταλλευτεί τους δικούς του ρυθμούς και τον δικό του χρόνο για την πληρέστερη επαφή με το έργο εκείνων των φωτογράφων, που νομίζει ότι τον ενδιαφέρουν περισσότερο. Απευθύνεται σε ένα κοινό τού οποίου το καθοριστικό στοιχείο δεν είναι ούτε η ηλικία, ούτε το επίπεδο των γνώσεων, ούτε ο ενδεχόμενος επαγγελματικός στόχος. Το επίπεδο των φωτογραφικών γνώσεων είναι επίσης αδιάφορο. Αν στην τεχνική υπάρχουν σημαντικές διαφορές, στον καλλιτεχνικό τομέα οι διαφορές εξαφανίζονται κάτω από την ίδια και συνήθη σε όλους άγνοια. Όσο για το επάγγελμα, δεν πιστεύομαι ότι το σεμινάριο θα βλάψει τον επίδοξο επαγγελματία, ούτε όμως ότι είναι αυτό που πάνω από όλα χρειάζεται.
Θεωρούμαι ότι όλοι είμαστε και πρέπει να παραμείνουμε, σε σχέση με την προσωπική μας φωτογραφική δουλειά, αιώνιοι ερασιτέχνες.

*Υποτροφίες για την παρακολούθηση των Βασικών Σεμιναρίων Φωτογραφίας & Photoshop 2012-2013.

Που: ΜETAPolis, Αιόλου 48-50 & Κολοκοτρώνη, 105 60, Αθήνα
Διοργάνωση: ΜETAPolis
Επικοινωνία: T: 210 3253550, E: info@metapolis.gr
Υπερσύνδεσμος: http://metapolis.gr/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα Δήμου Περιστερίου

Η φωτογραφική ομάδα του Δήμου Περιστερίου λειτουργεί στις ωραίες εγκαταστάσεις στο Λόφο Αξιωματικών στην οδό Μαραθωνοκάμπου & Αβέρωφ. Δάσκαλοι στην ομάδα είναι ο Βασίλης Γεροντάκος, ο Βαγγέλης Ταμβάκος και ο Παναγιώτης Γούλιαρης.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 17.30 - 22.00. Τα μαθήματα έχουν ως στόχο η ενασχόληση με την καλλιτεχνική φωτογραφία να δημιουργήσει μια ομάδα "τέχνης" και αγάπης για την καλή φωτογραφία. Οι μαθητές θα συνεχίσουν στον Δήμο ως καλλιτεχνική ομάδα - φωτογράφοι που δημιουργούν πολιτισμό στην πόλη μας, το Περιστέρι.

Ο χώρος εκτός από την αίθουσα προβολής διαθέτει και σκοτεινό θάλαμο πλήρως εξοπλισμένο για εμφανίσεις φιλμ και εκτυπώσεις σε χαρτί.

Εγγραφές: ΔΕΠΑΔΠ Παπαρρηγοπούλου 94 (Θέατρο Πολιτών) από 5 Σεπτεμβρίου 2012
Διεύθυνση: Φωτογραφική ομάδα Δήμου Περιστερίου, πνευματικό κέντρο, Λόφος Αξιωματικών, Μαραθωνοκάμπου & Αβέρωφ, Περιστέρι
Επικοινωνία: Τηλ. 2105770914, 2105779049 καθημερινά 9π.μ.-2μ.μ. (Δευτέρα & Τετάρτη 5-8μ.μ.)
Ιστοσελίδα: http://www.photoperisteri.gr/

 

 

Τμήμα Φωτογραφίας Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Το Τμήμα Φωτογραφίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Βίλα Στέλλα» (Γαλήνης & Σοφίας 1). Λειτουργεί από το 1988 σαν πρότυπο τμήμα της Λαϊκής Επιμόρφωσης και από το 1995 επιχορηγείται από το Δήμο Ηρακλείου.

Εκδηλώσεις και εκδόσεις της Ομάδας έχουν επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, την Kaiser Fototechnik και την Ilford.

Έχουν γίνει 18 εκθέσεις και έχουν εκδοθεί 8 οδηγοί εκθέσεων.
Πέντε μαθητές του Τμήματος συμμετείχαν στο Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας 2007.

Διαθέτει δύο πολύ καλά εξοπλισμένους σκοτεινούς θαλάμους, βιβλιοθήκη και αίθουσα διδασκαλίας & προβολών
Τα μαθήματα γίνονται από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο, με δάσκαλο το Γιάννη Γαλάνη.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και χωρίς δίδακτρα.

Μαθήματα Φωτογραφίας 2012 – 13
Το Τμήμα φωτογραφίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, διοργανώνει για 24ο συνεχόμενο χρόνο μαθήματα Α/Μ καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Εγγραφές 2012-13: από 1-30 Σεπτεμβρίου 2012 με e-mail στο galagiannis@hotmail.com  ή στο τηλέφωνο 6977.03.69.03

Σε όλους όσους εγγραφούν με e-mail  θα αποσταλεί άμεσα αναλυτικό κείμενο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Διεύθυνση: Πολιτιστικό Κέντρο «Βίλα Στέλλα», Γαλήνης & Σοφίας 1, Νέο Ηράκλειο
Επικοινωνία: E: faoslab@gmail.com, E: galagiannis@hotmail.com (Γιάννης Γαλάνης)
Ιστοσελίδα: http://faos.gr/

 

 

Studio της Οδού Πλαταιών

Το «Studio της Οδού Πλαταιών» ανακοινώνει την έναρξη κύκλου μαθημάτων φωτογραφίας από 1 Σεπτεμβρίου 2012 τα οποία απευθύνονται σε αρχάριους και ερασιτέχνες φωτογράφους.

Από την φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν δύο τμήματα, ένα αρχαρίων που θα γίνεται κάθε Κυριακή 11:00 έως 17:00 και ένα τμήμα προχωρημένων κάθε Σάββατο 11:00-17:00

Πρώτη συνάντηση Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11.00 για το προχωρημένο τμήμα και Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 11.00 για το τμήμα των αρχαρίων, Πλαταιών 4 Κεραμεικός

Ο κύκλος των μαθημάτων θα διαρκέσει από Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο κάθε Σάββατο και Κυριακή

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο Πρωί 11-3 εντός του χώρου και 3-5 σε εξωτερικούς χώρους.

Σκοπός είναι η δημιουργία μιας δεύτερης φωτογραφικής ομάδας, με έδρα το «Studio της Οδού Πλαταιών» στον οποίο θα μπορεί και να εκθέτει με το πέρας κάθε κύκλου μαθημάτων

Διδάσκονται, θεωρητικά και πρακτικά, όλα τα βασικά για τον φωτογραφικό εξοπλισμό, τις τεχνικές φωτισμού, φωτομέτρησης. Εισαγωγή στην ψηφιακή φωτογραφία (βασικές αρχές), εξοικείωση με τα ψηφιακά μέσα και αρχές λειτουργίας τους, εισαγωγή και εκμάθηση σε προγράμματα επεξεργασίας εικόνας (photoshop κλπ.)

Tο πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει:
1. βασικές αρχές φωτογραφίας,
2. λειτουργία φωτογραφικής μηχανής και περιφερειακών,
3. Ανάλυση φωτογραφικού κάδρου,
4. Φωτογραφία και photoshop,
5. Ψηφιακός σκοτεινός θάλαμος με χρήση του προγράμματος Capture one για επεξεργασία raw αρχείων,
6. workshop πάνω σε still life, μόδα, πορτραίτο, γυμνό, φωτογραφία τοπίου, φωτογραφία δρόμου, θέατρο, χορός, event, συναυλίες και γάμος-βάπτιση,
7. δημιουργία έκθεσης σε κάποια αίθουσα ή χώρo στην Αθήνα τον Ιούλιο με έργα των συμμετεχόντων από τα workshop

Τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να γίνεται το αντικείμενο κατανοητό σε όλους, ανεξαρτήτου επιπέδου γνώσεων στην αναλογική ή ψηφιακή φωτογραφία.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτετε ένα βασικό φωτογραφικό εξοπλισμό (Φωτογραφική μηχανή + φακό)

Ο χώρος διαθέτει εξοπλισμό: Studio Flash, Θεατρικά φώτα, κονσόλα φωτισμού κλπ.

Κόστος μαθημάτων: 50 ευρώ το μήνα

Υπεύθυνος Μαθημάτων: Τάσος Σκλαβούνος

Λίγα λόγια για το «Studio της Οδού Πλαταιών»
Στην οδό Πλαταιών 4 στον τέταρτο όροφο δημιουργήσαμε ένα νέο καλλιτεχνικό χώρο.
Το Στούντιο της οδού Πλαταιών είναι από φέτος το χειμώνα η έδρα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας καλλιτεχνικών δράσεων Modus Faciendi.
Στόχος μας είναι να φιλοξενήσουμε όλες τις μορφές τέχνης, φιλοσοφία μας είναι να κρατήσουμε την τέχνη μακριά από την λογική της κερδοσκοπίας και της εμπορικοποίησης.
Μέσα στους επόμενους μήνες το "Στούντιο της οδού Πλαταιών" θα λειτουργήσει σαν εναλλακτική θεατρική σκηνή, χώρος σεμιναρίων και μαθημάτων.

Που: Studio της Οδού Πλαταιών, Πλαταιών 4, Κεραμεικός
Καλλιτέχνης - Ομιλητής: Τάσος Σκλαβούνος
Επικοινωνία: Τ: 2130058407, 6984036147, 6984035826
Υπερσύνδεσμος: http://studioplataion.blogspot.com/
Κόστος: 50 € το μήνα

 

 

Μαθήματα Ψηφιακού Κινηματογράφου και φωτογραφίας με τον Ανδρέα Κατσικούδη

Ο Ανδρέας Κατσικούδης ανακοίνωσε την έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων Ψηφιακού Κινηματογράφου και φωτογραφίας για την περίοδο 2012 - 2013.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Quilombo, Σερβιών 8, Ακαδημία Πλάτωνος και θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο ως και τον Ιούνιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ύλη των μαθημάτων, το κόστος, τις εγγραφές κ.λ.π. επισκεφτείτε το ιστολόγιο του Ανδρέα Κατσικούδη

Που: Πολιτιστικό Κέντρο Quilombo, Σερβιών 8, Ακαδημία Πλάτωνος
Επικοινωνία: T: 697 3409390, E: akatsikoudis@yahoo.com
Υπερσύνδεσμος: http://akatsikoudis.blogspot.gr/
Κόστος: 40 € το μήνα

 

 

Athens Art Studio

Το Athens art Studio είναι ένας καινούργιος χώρος που δημιουργήθηκε από τον Αλέξανδρο Βογιατζάκη και τον Γιώργο Μυριαγκό. Μετά από πολύχρονη ενασχόληση με την διαφημιστική φωτογραφία, την φωτογραφία μόδας και πορτρέτου αποφάσισαν να φτιάξουν ένα σύγχρονο στούντιο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για οποιαδήποτε φωτογραφική εργασία.

Στο στούντιο, εκτός από τα σεμινάρια, διοργανώνονται θεματικά (ημερήσια ή διήμερα) εργαστήρια για την περαιτέρω εκμάθηση των μυστικών της φωτογραφίας. Επίσης διατίθεται προς ενοικίαση, σε ερασιτέχνες, φοιτητές καθώς και επαγγελματίες.

Διεύθυνση: Athens Art Studio, Αγ. Αθανασίου 20, Άγιος Δημήτριος 17342 Αθήνα
Επικοινωνία: Ε: info@athensartstudio.gr
T: 6944474024, Ε: alex@athensartstudio.gr (Αλέξανδρος Βογιατζάκης)
Ιστοσελίδα: http://www.athensartstudio.gr/

 

 

Combo Art Gallery Athens

Η Combo Art Gallery Athens στεγάζεται στον ιστορικό Πύργο της Κηφισιάς και με τους ιδιαίτερα καλαίσθητους χώρους της και το δυναμικό της σε διεθνές επίπεδο αποτελεί ένα νέο εφαλτήριο για παραγωγή Πολιτισμού με παρουσιάσεις τόσο Ελλήνων όσο και ξένων καλλιτεχνών, καθώς και σημείο συνάντησης των προσωπικοτήτων των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Μαθήματα φωτογραφίας για την περίοδο 2012 - 2013

Η Combo Art Gallery Athens σε συνεργασία με την Αναστασία Μπόϊκου διοργανώνουν σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Ο πρώτος κύκλος απευθύνεται τόσο σε αρχάριους, όσο και προχωρημένους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από το τεχνικό και θεωρητικό κομμάτι της λεγόμενης καλλιτεχνικής φωτογραφίας.
Ο δεύτερος κύκλος αναφέρεται αποκλειστικά σε προχωρημένους που θέλουν να καλλιεργήσουν την καλλιτεχνική τους ματιά και να αναπτύξουν το ταλέντο τους. Περιλαμβάνει τα καλλιτεχνικά κινήματα στη φωτογραφία σε αντιπαράθεση με τα ζωγραφικά ρεύματα. Ανάλυση και παρουσίαση έργου Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών φωτογράφων που έγραψαν και γράφουν ιστορία…

ΕΝΑΡΞΗ: Από Οκτώβριο 2012.
Τα σεμινάρια θα επαναλαμβάνονται σε ταχτικά χρονικά διαστήματα.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Όλο το χρόνο.

Που: Πύργος Κηφισιάς, Κυριαζή 40 & Κασσαβέτη,1ος όροφος, Κηφισιά
Διοργάνωση: Combo Art Gallery Athens
Επικοινωνία: T: 2108014230, 6945490180, E: combogallery@me.com
Κόστος: 10€ την ώρα

 

 

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ) συστήθηκε το 1952 ως μη κερδοσκοπικό σωματείο, με έδρα την Αθήνα και είναι το παλαιότερο φωτογραφικό σωματείο στην Ελλάδα.

Σκοπός είναι η ανάπτυξη της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και επιδιώκεται με κάθε πρόσφορο μέσον, όπως  μαθήματα, διαλέξεις, εργαστήρια, διοργανώσεις  φωτογραφικών εκθέσεων και προβολών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία κάθε χρόνο και σχεδόν από το ξεκίνημά της, διοργανώνει σειρά διαλέξεων για τη φωτογραφία, ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για αρχάριους και προχωρημένους.

Διεύθυνση: Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, Γυθείου 12, 11523, Αμπελόκηποι
Επικοινωνία: Τ/F: 210-82.28.131 (Δευτέρα έως Παρασκευή 6.30 - 9.30 μ.μ.), E: info@efe.com.gr
Ιστοσελίδα: http://www.efe.com.gr/

 

 

Φωτογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.)

Ο Φωτογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ξεκινάει νέο κύκλο σεμιναρίων για τη νέα ακαδημαϊκή σεζόν 2012 - 2013.

Οι εγγραφές του Φωτογραφικού Τομέα του Π.Ο.Φ.Π.Α. πραγματοποιούνται από τις 24 Σεπτεμβρίου 12 έως και τις 12 Οκτωβρίου 2012 στον ημιώροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης (Ιπποκράτους 15 και Ακαδημίας) καθημερινές 12:00-17:00.

Κύρια δραστηριότητά του αποτελούν τα σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας, τα οποία σκοπό έχουν :

-την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας,
-τη δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού
-την διαμόρφωση μιας φωτογραφικής αντίληψης απαραίτητης για την κατανόηση και απόλαυση της φωτογραφικής εικόνας.

Τα σεμινάρια ουσιαστικά αποτελούν μια σφαιρική εισαγωγή στην φωτογραφία, κάτι που επιτυγχάνεται με :

-την εκμάθηση των τεχνικών λήψης, παραγωγής, δημιουργίας και επεξεργασίας της φωτογραφίας,
-την προβολή του έργου των πιο σημαντικών φωτογράφων της ιστορίας,
-τις συζητήσεις περί της αισθητικής της φωτογραφίας.

Παράλληλα με τα σεμινάρια :

λειτουργούν σκοτεινοί θάλαμοι, όπου τα μέλη του τομέα διδάσκονται τις τεχνικές εμφάνισης και εκτύπωσης του φιλμ, καθώς επίσης και την επεξεργασία της φωτογραφίας με τα πιο σύγχρονα ψηφιακά μέσα και πραγματοποιούνται φωτογραφικές εξορμήσεις σε διάφορα μέρη της πόλης με σκοπό την εξοικείωση με τη φωτογραφική λήψη.

Δίνοντας έμφαση στη μελέτη της ιστορίας της φωτογραφίας, υπάρχει διαθέσιμη μία από τις πιο πλήρης φωτογραφικές δανειστικές βιβλιοθήκες της πόλης με περισσότερους από 1000 τίτλους.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στο τέλος κάθε ακαδημαικής χρονιάς, πραγματοποιούνται εκθέσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπου προβάλλεται το έργο των νέων μελών, ενώ κάθε δύο χρόνια εκδίδεται ένα λεύκωμα με τις σημαντικότερες φωτογραφίες τους.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία, άσχετα από την ηλικία και το επίπεδο των γνώσεων του.

Που: Ημιώροφος Πανεπιστημιακής Λέσχης, Ιπποκράτους 15 και Ακαδημίας, Αθήνα
Διοργάνωση: Φωτογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.)
Επικοινωνία: T: 210 3688205, E: photopofpa@gmail.com

 

 

Pragma Seminars

Το pragma seminars οργανώνει σεμινάρια φωτογραφίας. Απευθύνεται σε κάθε ερασιτέχνη φωτογράφο (αρχάριο ή προχωρημένο) και σε κάθε απλό θαυμαστή της φωτογραφίας που θέλει να εμπλουτίσει τις φωτογραφικές του γνώσεις ή απλά να μυηθεί στη φωτογραφία.

Βασικό Σεμινάριο Φωτογραφίας
Διάρκεια: 9 μήνες (Οκτώβριος – Ιούνιος)
Κάθε πότε: Μία φορά την εβδομάδα / Διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες
Αριθμός συμμετεχόντων: Oμάδες των 8-10 μαθητών
Χώρος διεξαγωγής: Studio65 - Μεθώνης 65 & Θεμιστοκλέους - Εξάρχεια
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 7-9 ή 9-11 μμ
Εισηγητής: Θάνος Παπαδόπουλος
Κόστος: 50€/μήνα
Έναρξη: 1η Οκτωβρίου 2012
Πληροφορίες για κράτηση θέσης: 210 3303399
Περισσότερα για το σεμινάριο

Σεμινάριο Φωτογραφίας για προχωρημένους
Διάρκεια: 9 μήνες (Οκτώβριος – Ιούνιος)
Κάθε πότε: Μία φορά την εβδομάδα / Διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες
Αριθμός συμμετεχόντων: Oμάδες των 8-10 μαθητών
Χώρος διεξαγωγής: Studio65 - Μεθώνης 65 & Θεμιστοκλέους - Εξάρχεια
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Πέμπτη 7-9 ή 9-11μμ
Εισηγητής: Θάνος Παπαδόπουλος
Κόστος: 50€/μήνα
Έναρξη: 1η Οκτωβρίου 2012
Πληροφορίες για κράτηση θέσης: 210 3303399
Περισσότερα για το σεμινάριο

Σεμινάριο Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας
Διάρκεια: 9 μήνες (Οκτώβριος – Ιούνιος)
Κάθε πότε: Μία φορά την εβδομάδα / Διάρκεια μαθήματος: 3 ώρες
Αριθμός συμμετεχόντων: Oμάδες των 8-10 μαθητών
Χώρος διεξαγωγής: Studio65 - Μεθώνης 65 & Θεμιστοκλέους - Εξάρχεια
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Δευτέρα 7-10μμ και Σάββατο 12-3μμ
Εισηγητής: Θάνος Παπαδόπουλος
Κόστος: 50€/μήνα
Έναρξη: 1η Οκτωβρίου 2012
Πληροφορίες για κράτηση θέσης: 210 3303399
Περισσότερα για το σεμινάριο

Διεύθυνση: Studio 65, Μεθώνης 65 και Θεμιστοκλέους, Εξάρχεια, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: +030 2103303399 +030 6976569700, E: info@pragma.gr
Ιστοσελίδα: http://pragma.gr/

 

 

Φωτογραφικός Ένατος

Τα Εργαστήρια Δημιουργικής Φωτογραφικής Έκφρασης του Φωτογραφικού 9ου τα οποία στεγάζονται στην οδό Καλλιρρόης 10, και στο Blue cafe στην πλατεία της Νέας Πεντέλης ασχολούνται με τη λήψη φωτογραφιών και απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο. Υπεύθυνος διδασκαλίας των Εργαστηρίων είναι ο Βασίλης Νίκας.

Ο κύκλος παρακολούθησης είναι διάρκειας δύο ετών (Οκτώβριος – Μάιος) και χωρίζεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στη χρησιμότητα των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής, η δεύτερη στη σύνθεση, η τρίτη σε δεκαεννέα φωτογραφικές εφαρμογές και η τέταρτη σε λήψεις πορτραίτου και still life με studio flash.

Κάθε συνάντηση και των δύο ετών χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος το κάθε μέλος του Εργαστηρίου παρουσιάζει μέσω βιντεοπροβολέα τη δουλειά του, στην οποία γίνεται σημειολογική ανάλυση από τον υπεύθυνο διδασκαλίας και συζήτηση. Η σημειολογική ανάλυση έχει σχέση με την επιλογή του θέματος, τον τρόπο προσέγγισης, τη χρήση των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής και τη σύνθεση. Στο δεύτερο μέρος, γίνεται παράδοση μαθήματος και δίνεται σχετική άσκηση. Στο τρίτο μέρος κάθε συνάντησης γίνεται αναφορά στο έργο ενός φωτογράφου και προβάλλονται φωτογραφίες του.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι οι συναντήσεις κινούνται σε ένα πλαίσιο, κύριο στοιχείο του οποίου είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται για τη δημιουργία φωτογραφικής σκέψης χρησιμοποιώντας τη φόρμα ως βασικό εργαλείο σύνθεσης.

Διεύθυνση: Εργαστήρια Δημιουργικής Φωτογραφικής Έκφρασης του Φωτογραφικού 9ου, Καλλιρρόης 10, και στο Blue cafe στην πλατεία της Νέας Πεντέλης
Επικοινωνία: T: 6977586239, E: photoenatos@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.photoenatos.gr/

 

 

Fotograficus

Η ομάδα Fotograficus παρουσιάζει στο αθηναϊκό -και όχι μόνο- κοινό την έναρξη των φωτογραφικών δρώμενων στον εντυπωσιακό χώρο ενός μοναστηρίου του 16ου αιώνα στην περιοχή του Πικερμίου. Η Fotograficus στοχεύει στην ανάδειξη, προβολή και προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας στην Ελλάδα καθώς κι Ελλήνων δημιουργών εκτός συνόρων, μέσα από σημαντικές εκθέσεις, διαλέξεις, workshops, artist residencies και πολλές ακόμη δράσεις.

Η Fotograficus προσφέρει επίσης φωτογραφικές υπηρεσίες όπως post production και τεχνικές συμβουλές ενώ δέχεται και εμπορικές αναθέσεις φωτογραφικών έργων.

Σεμινάρια Φωτογραφίας & Photoshop από την Fotograficus

Η Fotograficus διοργανώνει, για τη νέα διδακτική χρονιά, εντατικά τρίμηνα και τετράμηνα σεμινάρια Φωτογραφίας & Photoshop, υπό τον γενικότερο τίτλο “Βλέπω τον κόσμο αλλιώς”, για αρχάριους και προχωρημένους σε τρεις διαφορετικούς χώρους της Αττικής:

α) Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν ειδικά μαθήματα “Portfolio Development & Editing” (ανάπτυξη φωτογραφικού πορτφόλιο & επιλογή εικόνων), στον εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο του Long Room Πικερμίου. Σημείωση! Απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους οι οποίοι έχουν ήδη παραγάγει κάποιο φωτογραφικό υλικό,

β) Ιστορία, Αισθητική & Τεχνική της Φωτογραφίας και Photoshop για αρχάριους & προχωρημένους στο εργαστήριο ελεύθερων σπουδών “merso art school”, Ηράκλειο Αττικής (Πλαπούτα 17),

γ) Ιστορία, Αισθητική & Τεχνική της Φωτογραφίας και Photoshop για αρχάριους & προχωρημένους στο Athens House of Photography, Μεταξουργείο, Αθήνα (Κεραμέων & Ελευσινίων).

Στο (β) & (γ) συμπεριλαμβάνονται επίσης: φωτογραφίσεις εκτός/εντός σχολής, σκοτεινός θάλαμος, ανάλυση έργου έκαστου μαθητή κ.ά.

Υπεύθυνοι διδασκαλίας είναι η Ιωάννα Βασδέκη και ο Jeff Vanderpool.

Πότε: Τέλη Σεπτεμβρίου, 1 φορά εβδομαδιαίως
Διεύθυνση: Long Room, οδός Αδαμοπούλου και Δεξαμενής, 19ο χλμ. λεωφόρου Μαραθώνος, Πικέρμι 190 09, Αττική
Επικοινωνία: Τ: 6974162550, 6931181203, Ε: fotograficus.gr@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: http://www.fotograficus.gr/

 

Αλεξανδρούπολη

 

Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης

Ο Σύλλογος με την επωνυμία Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2007 από μία ομάδα 22 ατόμων, τους οποίους ένωσε το κοινό τους ενδιαφέρον και αγάπη για την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Σκοπός του συλλόγου είναι η προβολή, καλλιέργεια και ανάπτυξη της τέχνης και ειδικότερα της τέχνης της φωτογραφίας.

Ήδη μετά από τέσσερα χρόνια ο σύλλογος αριθμεί περί τα 75 τακτικά μέλη, μη συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών που συμμετέχουν σε δράσεις του συλλόγου ανοιχτές για το ευρύ κοινό.

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης διοργανώνει σε τακτά διαστήματα σεμινάρια φωτογραφίας πάνω στην καλλιτεχνική φωτογραφία

Διεύθυνση: Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (ΚΕΔΗΦΩΤ), Μιαούλη 9, Αλεξανδρούπολη
Επικοινωνία: T: 6946905001 (Θεοδόση Γιαννακίδη), E: info@kedifot.gr
Ιστοσελίδα: http://www.kedifot.gr/

 

Ηράκλειο

 

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης

H Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε) Κρήτης ιδρύθηκε το 1964 στο Ηράκλειο. Η αγάπη για τη φωτογραφική  τέχνη ώθησε  μία ομάδα ανθρώπων να θέσει στόχο της την περαιτέρω διάδοση της τέχνης αυτής και τη μύηση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων στα μυστικά της . Στις αρχές της ίδρυσής της η Ε.Φ.Ε πραγματοποιούσε τις  συγκεντρώσεις  της , στους ιδιωτικούς χώρους των μελών της ώσπου βρέθηκε και νοικιάστηκε ο κατάλληλος χώρος για μόνιμη στέγαση. Ο χώρος, αυτός αν και δεν παραμένει  ο ίδιος,  ίδιος παραμένει ο στόχος της Εταιρείας. Η Ε.Φ.Ε έχει φιλοξενήσει στους κόλπους της εκατοντάδες ανθρώπους που έδωσαν αλλά και πήραν πολλά από τη φωτογραφία.

Τα μέλη της  Ε.Φ.Ε είναι άνθρωποι  που αν και ασχολούνται με διαφορετικά επαγγέλματα, μοιράζονται όλοι την ίδια  αγάπη  για την καλλιτεχνική φωτογραφία και διακρίνονται για το ερασιτεχνικό τους πάθος. Η  Ε.Φ.Ε έχει διαρκή  συμμετοχή σε εκθέσεις φωτογραφίας που πραγματοποιούνται σε τοπικό σε εθνικό  αλλά  και σε διεθνές επίπεδο. Οι συχνές βραβεύσεις των μελών της στις παραπάνω εκθέσεις αποτελούν απόδειξη της σταθερής προσπάθειας και της σωστής εργασίας που γίνονται στην Ε.Φ.Ε. Έτσι μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η επιλογή του έργου ενός μέλους της Ε.Φ.Ε. μεταξύ  4.000 και  5.000  φωτογραφιών που κρίνονται σε  διαγωνισμό διεθνούς επιπέδου και η τελική βράβευση του.

Η Ε.Φ.Ε παρ’ όλα τα επιτεύγματά της δεν σταμάτησε ούτε για μία στιγμή την επίμονη και επίμοχθη προσπάθεια. Έχει καθιερώσει την πραγματοποίηση ετήσιων σεμιναρίων με διάρκεια από τον  Οκτώβριο έως τον Ιούνιο, διοργανώνει εκθέσεις τοπικής, εθνικής  (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Εύβοια) και διεθνούς (Βέλγιο, Λουξεμβούργο) εμβέλειας και διοργανώνει διαγωνισμούς κάθε χρόνο, καλλιτεχνικής φωτογραφίας αλλά και εκδρομές με φωτογραφικό ενδιαφέρον.

Άλλη σημαντική δραστηριότητα  της  Ε.Φ.Ε είναι η διοργάνωση επί σειρά ετών, τμημάτων για νέους  φωτογράφους. Παράλληλα λειτουργεί από  τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο , το Τμήμα Νέων Φωτογράφων που δεν γνωρίζουν αλλά  θέλουν να μάθουν την τέχνη της φωτογραφίας. Η συμμετοχή σ’ αυτό το τμήμα  είναι  μεγάλη και συχνά μέσα από αυτό αναδύονται  νέα ταλέντα. Στο πλαίσιο του τμήματος γίνονται σεμινάρια θεωρητικού ενδιαφέροντος, εργαστηριακές εφαρμογές, μαθήματα «σωστού - λάθους»,  φωτογραφικές εκδρομές και  εκθέσεις  φωτογραφίας των νέων μελών του κάθε έτους.

Που: ΕΦΕ Κρήτης, Κατεχάκη 11, Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία: Τ: 2810322920, 6946120766 (Πολυχρόνης Νικηφοράκης)
Υπερσύνδεσμος: http://www.efecrete.gr/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης (Φ.Ο.Π.Κ.)

Όλα άρχισαν το 1989 όταν κάποιοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα για όσους ενδιαφέρονταν για τη φωτογραφική τέχνη.

Αυτή η κίνηση γρήγορα έδειξε τα αποτελέσματά της, καθώς φάνηκε ότι και άλλα άτομα μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο είχαν το ίδιο πάθος. Έτσι, τον επόμενο χρόνο δημιουργείται ο πρώτος σκοτεινός θάλαμος μέσα στο πανεπιστήμιο και ξεκινάει ένας κύκλος διαλέξεων για τους φοιτητές εκείνους που ήθελαν να γνωρίσουν τον κόσμο της φωτογραφίας. Η επιτυχία των διαλέξεων ήταν τέτοια που από τότε αυτές να γίνονται κάθε χρόνο, μέχρι σήμερα.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η Φωτογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου ωρίμασε και έδειξε έντονη δραστηριότητα διοργανώνοντας εκθέσεις στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο. Ταυτόχρονα ανέπτυξε συνεργασία και με άλλες φοιτητικές πολιτιστικές ομάδες και αντίστοιχες φωτογραφικές ομάδες.

Πρόγραμμα Ετήσιων Φωτογραφικών Σεμιναρίων

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται από τη φωτογραφική ομάδα μια σειρά φωτογραφικών σεμιναρίων. Φέτος θα γίνουν κάποια βασικά τεχνικά σεμινάρια παράλληλα με εικαστικές παρουσιάσεις. Ούτως ή άλλως η φωτογραφία, όπως και οι άλλες τέχνες, έχει εύπλαστη τεχνική που μπορεί να διαφοροποιηθεί κατά βούληση ανάλογα με τις επιδιώξεις σου. Για πιο πρόσφατες πληροφορίες και ημερομηνίες των συναντήσεων μπορείς να ενημερωθείς από το forum μας, το facebook ή ακόμα και από το rss μας.

Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη Βουτών (Φοιτητικό Κέντρο), Ηράκλειο
Επικοινωνία: E: fopk@culture.uoc.gr
Ιστοσελίδα: http://fopk.culture.uoc.gr/

 

Θεσσαλονίκη

 

Φωτογραφικό Είδωλο - Σεμινάρια Φωτογραφίας στον πολυχώρο Κούνιο

Σειρά μαθημάτων που πραγματοποιούνται από τον Τάσο Σχίζα, στον Πολυχώρο Κούνιο, χωρισμένα σε 3 ανεξάρτητα σεμινάρια.
Τα μαθήματα περιλαμβάνουν:
- εισηγήσεις
- προβολή παραδειγμάτων και φωτογραφιών
- ανάθεση ασκήσεων
- προβολή και σχολιασμό των ασκήσεων

Παράλληλα με τα μαθήματα οι σπουδαστές λαμβάνουν με email:
- την ύλη των μαθημάτων
- τις ασκήσεις που πρέπει να κάνουν
- links με παραδείγματα και φωτογραφίες από την παράδοση του μαθήματος

1ος Κύκλος Έναρξη Οκτώβριος 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ι:
Βασικό τεχνικό σεμινάριο, που απευθύνεται σε όσους ξεκινούν ν' ασχοληθούν με την φωτογραφία, προσφέροντας τους τις απαραίτητες γνώσεις. Αφορά την τεχνική λήψης για αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία.

Έναρξη: 5 Οκτωβρίου (κάθε Παρασκευή από τις 7:00 μ.μ. ως τις 9:15 μ.μ.)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΙ:
Δεύτερο μέρος του τεχνικού σεμιναρίου, που περιλαμβάνει περισσότερες γνώσεις, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των τεχνικών μαθημάτων λήψης (για αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία).

Έναρξη: 6 Οκτωβρίου (κάθε Σάββατο από τις 1:30 μ.μ. ως τις 3:45 μ.μ.)

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ Ι:
Σεμινάριο ψηφιακής επεξεργασίας, που απευθύνεται σε όσους ξεκινούν να επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους και περιλαμβάνει ένα πλήρη κύκλο μαθημάτων, που καλύπτει τις βασικές ανάγκες επεξεργασίας.

Έναρξη: 5 Οκτωβρίου (κάθε Παρασκευή από τις 4:30 μ.μ. ως τις 6:45 μ.μ.)

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ι:

Σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας, που απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στην φωτογραφία και να αναπτύξουν ή να διαμορφώσουν ένα προσωπικό ύφος.

Έναρξη: 6 Οκτωβρίου (κάθε Σάββατο από τις 11:00 μ.μ. ως τις 1:15 μ.μ.)

2ος Κύκλος Έναρξη Φεβρουάριος 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ι:
Βασικό τεχνικό σεμινάριο, που απευθύνεται σε όσους ξεκινούν ν' ασχοληθούν με την φωτογραφία, προσφέροντας τους τις απαραίτητες γνώσεις. Αφορά την τεχνική λήψης για αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία.

Έναρξη: 2 Φεβρουαρίου (κάθε Σάββατο από τις 1:30 μ.μ. ως τις 3:45 μ.μ.)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΙ:
Δεύτερο μέρος του τεχνικού σεμιναρίου, που περιλαμβάνει περισσότερες γνώσεις, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των τεχνικών μαθημάτων λήψης (για αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία).

Έναρξη: 1 Φεβρουαρίου (κάθε Παρασκευή από τις 7:00 μ.μ. ως τις 9:15 μ.μ.)

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΙΙ:
Δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, που περιλαμβάνει περισσότερες γνώσεις, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των μαθημάτων της ψηφιακής επεξεργασίας.

Έναρξη: 1 Φεβρουαρίου (κάθε Παρασκευή από τις 4:30 μ.μ. ως τις 6:45 μ.μ.)

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΙ:
Δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, που περιλαμβάνει περισσότερες γνώσεις, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των μαθημάτων καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Έναρξη: 2 Φεβρουαρίου (κάθε Σάββατο από τις 11:00 π.μ. ως τις 1:15 μ.μ.)

Διάρκεια Σεμιναρίων
10 εβδομάδες ανά σεμινάριο

Κόστος Συμμετοχής
120 ευρώ + ΦΠΑ ανά σεμινάριο

Πληροφορίες - Εγγραφές
Η εγγραφή στα σεμινάρια μπορεί να γίνει στον Πολυχώρο Κούνιο (Κομνηνών 24, Λουλουδάδικα) ή με αποστολή της φόρμας εγγραφής με email.

Πληροφορίες - Εγγραφές
Διεύθυνση:
Πολυχώρος Κούνιο: Κομνηνών 24, Λουλουδάδικα, τηλ. 2310 271003, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 638447, 6974 898910 (Τάσος Σχίζας)
Ιστοσελίδα: http://www.photoeidolo.gr/

 

 

Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis

Το Φωτογραφικό Κέντρο STEREOSIS ιδρύθηκε το 1999. Το 2005 μετακόμισε σε καινούριες εγκαταστάσεις (300τμ.) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και προσφέρει φωτογραφικές υπηρεσίες σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους.

Το φωτογραφικό κέντρο Stereosis έχει να επιδείξει μια μακρόχρονη παρουσία στο χώρο της φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη, συγκροτώντας έναν πυρήνα δημιουργικότητας και αγάπης για τη φωτογραφική τέχνη μέσα στην ίδια την καρδιά της πόλης. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η Stereosis αποτελεί σημαντικό φορέα διάδοσης και προώθησης της καλλιτεχνικής και δημιουργικής φωτογραφίας σε συνεργασία μεταξύ άλλων με θεσμούς όπως η Φωτογραφική Bienalle του Μουσείου Φωτοφραφίας Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Διεύθυνση: Ζεύξιδος 3, 54 622, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: T: 2310250223, E: info@stereosis.com
Ιστοσελίδα: http://www.stereosis.com/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα "Φωτοπόροι"

Η Φωτογραφική Ομάδα "Φωτοπόροι" του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού "Μελίνα Μερκούρη" πρωτοσυστάθηκε την δεκαετία του 1980 και λειτούργησε για μερικά χρόνια. Επαναλειτουργεί από τον Οκτώβρη του 1996 με δάσκαλο τον Τάσο Σχίζα. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται ένας βασικός κύκλος μαθημάτων στα νέα μέλη, ενώ παράλληλα γίνονται και οι συναντήσεις των παλαιών μελών.

Η φωτογραφική ομάδα διαθέτει αίθουσα διδασκαλίας- στούντιο, βιβλιοθήκη, σκοτεινό θάλαμο και ψηφιακή μονάδα επεξεργασίας και εκτύπωσης.

Τα μέλη της ομάδας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με εβδομαδιαίες συναντήσεις, στις οποίες παρουσιάζονται συλλογές φωτογραφιών και φωτογράφοι, προγραμματίζονται φωτογραφίσεις, συζητούνται εκθέσεις, κλπ.

Διεύθυνση: Καραβαγγέλη 12, ΤΚ 56334, Ελευθέριο Κορδελιό, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: T: 2310 770212, 2310757272 (18:00-20:00 Καθημερινά) , E: fotoporoi@gmail.com, T: 6974898910, E: photoeidolo@gmail (Τάσος Σχίζας)
Ιστοσελίδα: http://www.fotoporoi.gr/

 

 

Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής - Φ.Λ.Α.Σ.

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που μια παρέα φοιτητών του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ., με μόνο κίνητρο την αγάπη και το κοινό ενδιαφέρον τους για τη φωτογραφία, ένιωσαν την ανάγκη να οργανωθούν και να δημιουργήσουν μια ομάδα όπου θα μπορούσαν, συλλογικά πια, να ασχοληθούν με τη φωτογραφία και τη διαδικασία παραγωγής της, να μοιραστούν εμπειρίες, να ανταλλάξουν απόψεις.

Έτσι, ιδρύθηκε η Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής. Το ακαδημαϊκό έτος 1993-94 υπήρξε για τη φωτογραφική λέσχη, όπως και για όλο το τμήμα αρχιτεκτόνων, χρονιά ορόσημο. Ο πολύμηνος αγώνας των φοιτητών πέτυχε την αλλαγή της στάσης της διοίκησης απέναντι στις συλλογικές ενέργειες των φοιτητών και τον επαναπροσδιορισμό των αναγκών των απαιτήσεων και των χώρων. Την επόμενη χρονιά το καινούριο σπίτι της Φ.Λ.Α.Σ. ήταν γεγονός: μια αίθουσα στο υπόγειο της πτέρυγας Αρχιτεκτονικής με πλήρως εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο. Μια νέα εποχή ξεκινούσε για τη φωτογραφική λέσχη και το μέλλον διαγραφόταν ευοίωνο. Το ακαδημαϊκό έτος 1995-96, έκθεση με τα έργα των νέων μελών, με τη βοήθεια και τη στήριξη των παλιών, οδηγεί στη μεγαλύτερη έκθεση της Φ.Λ.Α.Σ.

Έκτοτε συνεχίζει να δημιουργεί και να διοργανώνει σεμινάρια για όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά της φωτογραφίας. Η καθιερωμένη, πλέον, έκθεση της Φ.Λ.Α.Σ. στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους αποτελεί μια γιορτή για τα μέλη και τους φίλους της λέσχης.

Διεύθυνση: Τμήμα Αρχιτεκτόνων, Πολυτεχνική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Επικοινωνία: Αχμέτ Γκιοκχάν - 6945458772, Αλεξάνδρα Τσάτσου - 6993930041, Ανέστης Αλεξανδρίδης - 6934316444, E: e-mail: flas_auth@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: http://flasauth.wordpress.com/

 

 

Φωτογραφικός Όμιλος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Φ.Ο.Α.Π.Θ.)

Ο Φωτογραφικός Όμιλος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Φ.Ο.Α.Π.Θ.) ιδρύθηκε το 1987 από μια ομάδα φοιτητών με κίνητρο την ενασχόληση με τη δημιουργική φωτογραφία. Ο αρχικός αυτός πυρήνας απέκτησε σταδιακά νέα μέλη και κατοxυρώθηκε νομικά με καταστατικό με έδρα το «εμφανιστήριο φιλμ» της Φοιτητικής Λέσχης. Παράλληλα οργανώθηκε  η αίθουσα διδασκαλίας με τη βιβλιοθήκη και τον εκπαιδευτικό σκοτεινό θάλαμο, που στεγάζεται στο κτίριο της Νομικής σχολής.

Σήμερα ο Φωτογραφικός Όμιλος του Α.Π.Θ. διανύοντας την τρίτη δεκαετία της ζωής του, συνεχίζει να λειτουργεί ως εστία φωτογραφικής παιδείας και πολιτιστικών γεγονότων, με ορμητήριο το στέκι στη Νομική και γενικότερα το πανεπιστήμιο. Το ανθρώπινο δυναμικό του αποτελούμενο από φοιτητές όλων των σχολών, συνεχώς ανανεώνεται. Η παροδικότητα και η εναλλαγή των μελών του τον εμπλουτίζει συνεχώς με νέες ιδέες και τάσεις.

Κάθε χρόνο οργανώνονται σεμινάρια φωτογραφίας που απευθύνονται κυρίως σε φοιτητές, μαθήματα τα οποία παραδίδονται αφιλοκερδώς από παλαιότερα και πιο έμπειρα μέλη του ομίλου. Καθ'όλη τη διάρκεια του έτους στο χώρο του ομίλου οργανώνονται συζητήσεις, παρουσιάσεις φωτογράφων, προβολές ταινιών και άλλες εκδηλώσεις φωτογραφικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος. Έτσι και φέτος, διοργανώνονται μαθήματα φωτογραφίας για φοιτητές και όχι μόνο.

Διεύθυνση: Ταχυδρομικό γραφείο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 54006, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Ε: foapth@yahoo.com T: 2310996619
Ιστοσελίδα: http://foapth.blogspot.com/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα "HOTPIXEL"

Η ομάδα φωτογραφίας λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Τάσου Σχίζα και λειτουργούν δύο τμήματα: Ένα αρχαρίων και ένα προχωρημένων.

Που: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πολίχνης, Ελπίδος 332, Θεσσαλονίκη
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πολίχνης
Επικοινωνία: Τ: 2310602303
Υπερσύνδεσμος: http://www.facebook.com/group.php?gid=112923185407332

 

 

Φωτογραφική Ομάδα "ΚΛΙΚers"

Η Φωτογραφική Ομάδα «ΚΛΙΚers» του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Θέρμης λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Τάσου Σχίζα και λειτουργούν παράλληλα δύο τμήματα: Ένα αρχαρίων και ένα προχωρημένων.

Που: Αθανασίου Διάκου 6 Θέρμη, Θεσσαλονίκη
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Θέρμης
Επικοινωνία: Τ: 2310 463423
Υπερσύνδεσμος: http://www.facebook.com/group.php?gid=189582059797&v=wall

 

 

Studio Underground

Το ιστορικό studio underground (έτος ίδρυσης 1986) αποφάσισε να προσφέρει σεμινάρια φωτογραφίας, μια τέχνη που υπηρέτησε για περισσότερο από 25 χρόνια! Οι καινοτομίες του είναι γνωστές στη βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.

Εκτός από την αναβίωση της ασπρόμαυρης φωτογραφίας με σύγχρονο τρόπο (2150RC b&w processor, Durst multigrade κτλ.), πρωτοπόρα, διέδωσε τις τεχνικές cibachrome- ilfochrome-ilfocolour! Καθώς βεβαίως και κάθε άλλης «ιδιαίτερης» επεξεργασίας μέχρι την εκτύπωση γιγαντοαφισών!

Στον τομέα των «λήψεων» εφάρμοσε νέες τεχνικές και τεχνολογίες, με αποτέλεσμα την καταξίωση του μέσα από την παράγωγη 25 special εκδόσεων, εκατοντάδων εξωφύλλων περιοδικών και χιλιάδων δημοσιεύσεων πανελλαδικά και παγκόσμια!

Το studio underground, αποφάσισε να μοιραστεί την πολύχρονη και καταξιωμένη εμπειρία του, με κάθε ενδιαφερόμενο…οργανώνοντας τα ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Οι τεχνικές υποδομές του ξεπερνούν τις 250.000ευρω, και καλύπτουν από την «ιστορική» πια αναλογική, μέχρι την σύγχρονη ψηφιακή φωτογραφία.
Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια 4 μήνες και αποτελούνται από 2 δίωρα κάθε εβδομάδα.
Το κόστος είναι 100ευρω για κάθε μήνα και στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνεται μια προβολή κιν. ταινίας κάθε εβδομάδα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ.: 2310236850. 6977320706 και στο Email: v.mitta@yahoo.gr

Διεύθυνση: Ν. Κουκουφλη 4 (Αγ. Σοφια), Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: T: 2310236850, 6977320706, E: v.mitta@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: http://eva-studiounderground.blogspot.com/

 

 

f 14 - Κοινόν Φωτογράφων

Το f14 - Κοινόν Φωτογράφων είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 2006 με σκοπούς μορφωτικούς και καλλιτεχνικούς, χωρίς οικονομικό όφελος, σύμφωνα με τους όρους του καταστατικού του.

Κύριο μέλημα της ομάδα μας είναι η καλλιέργεια της τέχνης της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και φωτογραφικού κοινού. Αυτό επιτυγχάνεται με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν εργαστήρια, σεμινάρια, εκθέσεις, εκδόσεις, διαλέξεις, εκδρομές και ότι άλλο κριθεί σκόπιμο.

Μαθήματα φωτογραφίας για την περίοδο 2012 - 2013

Το f14 - Κοινόν Φωτογράφων ανακοίνωσε την έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων φωτογραφίας για την περίοδο 2012 - 2013.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του f -14, Μητσαίων 3 (Αρχαία Αγορά) στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσουν οκτώ μήνες, από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Μαϊου, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα.

Για την επίτευξη των στόχων του, το «f 14», ανάπτυξε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν εργαστήρια, σεμινάρια, εκθέσεις, προβολές, εκδόσεις, διαλέξεις, συναντήσεις, εκδρομές και ότι άλλο κριθεί σκόπιμο από τις εκάστοτε συνθήκες.
Ειδικότερα τα μαθήματα φωτογραφίας (σεμινάρια,εκθέσεις) διοργανώνονται από έμπειρους φωτογράφους της ομάδας (υπεύθυνος μαθημάτων: Φώτης Παλαιολόγος).

H οικονομική συμμετοχή είναι ελάχιστη και η παρακολούθηση γίνεται χωρίς εκπαιδευτική πίεση και αυστηρό πρωτόκολλο. Για την εγγραφή στα μαθήματα,απαιτείται αίτηση τού ενδιαφερόμενου.

Τα μαθήματα οργανώνονται σε δύο κύκλους.Στο τμήμα Αρχαρίων διδάσκονται οι βασικές αρχές της φωτογραφίας (εξοπλισμός, τεχνικές φωτισμού, λήψεων, κοντράστ, σκοτεινός θάλαμος, επεξεργασία αρνητικών και φωτογραφιών καθώς και στοιχεία ιστορίας της τέχνης και της φωτογραφίας )

Στο τμήμα των Προχωρημένων η προσοχή εστιάζεται στην αναζήτηση των μεθόδων για την φωτογραφική έκφραση. Οι συμμετέχοντες, κατέχοντας τα βασικά σε επίπεδο τεχνικής, ασχολούνται περισσότερο με την έκφραση, τη σύνθεση, την ιστορία της τέχνης, την αξιολόγηση ενός έργου και την προετοιμασία μιας παρουσίασης.
Βασικός στόχος είναι η επαφή και η ενασχόληση με την τέχνη της φωτογραφίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Διεύθυνση: f14 - Κοινόν Φωτογράφων, Μητσαίων 3 (Αρχαία Αγορά), Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ/F: 2310244714, E:info@f14.gr
T: 6932968574 (Φώτης Παλαιολόγος)
Ιστοσελίδα: http://www.f14.gr/

 

 

5η Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων φωτογραφίας, τα οποία θα εισηγηθεί η Μαρία Θαμνίδου.

Τα εργαστήρια καλούνται να παρακολουθήσουν έφηβοι και ενήλικες που θέλουν να μάθουν τις βασικές αρχές της φωτογραφίας, από το να χειρίζονται την φωτογραφική τους μηχανή έως να δημιουργούν εικόνες ρεαλιστικές, αφαιρετικές ή σκηνοθετημένες.
• Το τμήμα αρχαρίων μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι θέλουν να μάθουν να τις βασικές αρχές φωτογραφίας να χειρίζονται την φωτογραφική τους μηχανή και να δημιουργούν τις δικές τους εικόνες.
• Το τμήμα των προχωρημένων μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι γνωρίζουν τις βασικές αρχές φωτογραφίας και θέλουν να εργαστούν δημιουργικά , θεματολογικά όπως και να εξελίξουν την οπτική τους ματιά.

Στις δράσεις των τμημάτων περιλαμβάνονται επισκέψεις και ξεναγήσεις σε εκθέσεις φωτογραφίας, πρακτικά μαθήματα στο δρόμο στη φύση και σε στούντιο φωτογραφικό. Τα μαθήματα ολοκληρώνονται με ομαδικές εκθέσεις τον Ιούνιο .

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο στα εργαστήρια εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Ε΄ Κοινότητας του Δήμου Θεσ/νίκης Πέτρου Συνδίκα 24.

Πληροφορίες και εγγραφές στα τηλ : υπεύθυνη Αθηνά Δελφινοπούλου 2310 425530 εσωτ. 216 και 6977355218 mail: a.delfinopoulou@thessaloniki.gr

Που: 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρου Συνδίκα 24, Θεσσαλονίκη
Καλλιτέχνης - Ομιλητής: Μαρία Θαμνίδου
Διοργάνωση: 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης
Επικοινωνία: T: 2310 425530 εσωτ. 216 και 6977355218 (υπεύθυνη Αθηνά Δελφινοπούλου), E: a.delfinopoulou@thessaloniki.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.thessaloniki.gr/

 

 

Post Visual Photography

Η φωτογραφία από τη γέννησή της, το 1839, αποτέλεσε απαραίτητο λειτουργικό κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας.

Η επανάσταση της ψηφιακής τεχνολογίας, από το 2003, άλλαξε τη ροή της ιστορίας της φωτογραφίας και απογείωσε τις τεχνικές προϋποθέσεις της.

Ένας ιλιγγιώδης ρυθμός αισθητικής εξέλιξης συνετέλεσε σε μια ραγδαία ιστορική πορεία.

Κύριος σκοπός της φωτογραφικής μας εκπαίδευσης είναι να εντοπίσουμε τις δυνατότητες του "νέου μέσου" και να τις συνδέσουμε αρμονικά με την μέχρι τώρα "ομαλή" πορεία της Φωτογραφίας.

Μαθήματα φωτογραφίας για την περίοδο 2012 - 2013

Η Σχολή Φωτογραφίας Post Visual Photography, ανακοίνωσε την έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων φωτογραφίας για την περίοδο 2012 - 2013.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της σχολής, Μητροπόλεως 39 στη Θεσσαλονίκη και η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012.

Που: Post Visual Photography, Μητροπόλεως 39, 54623, Θεσσαλονίκη
Διοργάνωση: Post Visual Photography
Επικοινωνία: T: 2310 270011 (καθημερινά 11.00 - 17.00), E: info@postvisualphotography.com
Υπερσύνδεσμος:http://www.postvisualphotography.com/

 

Θήβα

 

Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας - «Ελείτροχος»

Ο Πολιτιστικός, μη-κερδοσκοπικός Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», ιδρύθηκε το Μάρτιο 2009. Αφορμή για την ίδρυσή του στάθηκε το όραμα και η επιθυμία μιας ομάδας Θηβαίων πολιτών για τη δημιουργία ενός συλλόγου που θα συνδέει τους δημιουργούς των Καλών Τεχνών, θα προβάλλει τις πνευματικές και εικαστικές αναζητήσεις τους, θα υποστηρίζει και θα αναδεικνύει, με όσα μέσα μπορεί και διαθέτει, το έργο των δημιουργών, με απώτερο σκοπό την πολιτιστική και εικαστική καλλιέργεια των πολιτών της Θήβας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Ανάμεσα στους στόχους του συλλόγου περιλαμβάνεται η δημιουργία Εικαστικού και Κινηματογραφικού Τμήματος, η διοργάνωση Ομιλιών, Διαλέξεων και Ημερίδων με σκοπό τη γνωριμία, διάδοση και επιμόρφωση σε θέματα που αφορούν τις Καλές Τέχνες, καθώς επίσης και η δημιουργία ενός πολυχώρου, ο οποίος θα αποτελεί τόπο συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και φιλοξενίας καλλιτεχνών, χώρος επιμόρφωσης, εκθεσιακός χώρος και ως χώρος διοργάνωσης πολιτιστικών και εικαστικών εκδηλώσεων.

Φωτογραφικά Σεμινάρια από τον Δημήτρη Τσεβά για την περίοδο 2012 - 2013

Ο «Ελείτροχος» παράλληλα με τα Μαθήματα Φωτογραφίας 2012-2013, διοργανώνει και Φωτογραφικά Σεμινάρια για την περίοδο Οκτώβριος 2012 – Ιούνιος 2013, εισηγητής των οποίων θα είναι ο δάσκαλος Φωτογραφίας κος Τσεβάς Δημήτριος.

Τα σεμινάρια αποτελούν ένα κύκλο μαθημάτων στον οποίο θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές Αισθητικής της Φωτογραφίας, όπως αυτές διαμορφώνονται από το έργο σημαντικών φωτογράφων.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα, ημέρα Σάββατο και θα έχουν διάρκεια τεσσάρων (4) ωρών (10.
30 – 2.30 μμ)

Που: Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος», Υλίκης 4, 32 200, Θήβα
Διοργάνωση: Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος»
Επικοινωνία: Τ: 6978120863 (Aναστασίου Ειρήνη) E: eleitroxos@yahoo.gr
Υπερσύνδεσμος: -

 

Καβάλα

 

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

Η ομάδα των ερασιτεχνών φωτογράφων που είχαν τη διάθεση να ασχοληθούν σοβαρά με την φωτογραφία και την τέχνη της, το1982 δημιούργησαν τον ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΒΑΛΑΣ με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες ερασιτέχνες φωτογράφους που είχαν ιδέες και δημιουργικές εμπειρίες. Διαμορφώθηκαν έτσι νέες καταστάσεις και νέες ευκαιρίες για μια ποιοτική και πλατύτερη πολιτιστική κίνηση στην πόλη μας.

24ο Σεμινάριο Φωτογραφίας για αρχάριους για την περίοδο 2012 - 2013

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας διοργανώνει το 24ο Σεμινάριο Φωτογραφίας για αρχάριους.
Οι Εγγραφές ξεκινάνε την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.
Οι εγγραφές γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 19.00-21.00, στο γραφείο του Ομίλου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυθαγόρας, 7ης Μεραρχίας 1 στην Καβάλα.
Τα μαθήματα ξεκινάνε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012.

Που: Πολιτιστικό Κέντρο Πυθαγόρας, 7ης Μεραρχίας 1, 65403, Καβάλα
Διοργάνωση: Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας
Επικοινωνία: T: 6948073935, 6947127821 (Χάσπαρης Γιώργος), E: seminario@photoclubkavala.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.photoclubkavala.gr

 

 

Lightcraft Workshops

Τα  σεμινάρια της Lightcraft Κινούνται σε 2 βασικούς άξονες: τα μονοήμερα σεμινάρια φωτογραφίας για αρχάριους με το όνομα " The Lightcraft Show ", καθώς και το μονοήμερο σεμινάριο Photoshop για ερασιτέχνες φωτογράφους με το όνομα "The Photoshop Show".

Τα σεμινάρια διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα και είναι πλέον γνωστά για τους εξής λόγους:

Είναι σε απλή και κατανοητή γλώσσα χωρίς δυσνόητες τεχνικές ορολογίες που μπερδεύουν και κάνουν δύσκολη την εκμάθηση
Το μοναδικό χαλαρό περιβάλλον και ατμόσφαιρα. Στα σεμινάρια μας είναι σαν να μαθαίνεις από ένα φίλο. Για αυτό οι περισσότεροι όταν αναφέρονται στα σεμινάρια μας τονίζουν τόσο αυτά που έμαθαν αλλά και την μοναδική εμπειρία που βίωσαν κατά την συμμετοχή τους
Δίνουμε πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα από την επόμενη ημέρα. Δεν χάνουμε τον χρόνο σας κυκλοφορώντας σε θεωρητικούς / φιλοσοφικούς λαβύρινθους.
Υπάρχει υποστηριξη και προσωπική επαφή και μετά το τέλος των σεμιναρίων. Διοργανόνουμε εκδρομές, βοηθάμε και συμβουλέυουμε τα μέλη μας όταν θέλουν να αγοράσοιυν νέο εξοπλισμό ή έχουν απορίες σχετικά με το πώς να πετύχουν ένα συγκεκριμένο φωτογραφικό αποτέλεσμα. Καταλαβαίνετε λοιπόν πώς δεν εξαφανιζόμαστε μετά το πέρας του σεμιναρίου! Το αντίθετο θα λέγαμε.
Προωθούμε την δουλειά / δημιουργίες των μαθητών μας σε ένα τεράστιο κοινό σε εσωτερικό και εξωτερικό μέσω των social media και portals που μας εμπιστεύονται, για να τους προμηθεύουμε με περιεχόμενο που αξίζει τον κόπο να δει το κοινό τους.
Είμαστε μία μεγάλη παρέα που πάμε για μπύρες, καφέ και μοιραζόμαστε τις χαρές και γιατί όχι τις επιτυχές που έχει να μας προσφέρει η ενασχόληση μας με την φωτογραφία!

Μάθε περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια που σε ενδιαφέρουν κάνοντας κλίκ παρακάτω:

Διεύθυνση: Lightcraft Workshops, Ομονοίας 77, Τ.Κ. 65302, Καβάλα
Επικοινωνία: T: 2513 006104, 6958.051065, 6971.972256, E: pr@lightcraft.gr
Ιστοσελίδα: http://www.lightcraft.gr/

 

Καλαμάτα

 

Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Η Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας (ΦΛΚ) ιδρύθηκε το 1988 από μία ομάδα ανθρώπων με ιδιαίτερη ευαισθησία για τη Φωτογραφία και τη τέχνη της. Στόχοι της Λέσχης μας είναι η διάδοση της Φωτογραφικής τέχνης, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, καθώς και η επικοινωνία δια του μέσου της φωτογραφίας.

Η ΦΛΚ πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαθήματα φωτογραφίας οργανώνει και φιλοξενεί εκθέσεις, ενώ διαθέτει σκοτεινό θάλαμο σε βαγόνι του Πάρκου Σιδηροδρόμων για την πρακτική εξάσκηση.

Διεύθυνση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας, Αριστομένους 35, Καλαμάτα
Επικοινωνία: E: flkalamatas@yahoo.gr, T: 6972996444, E: alkis@lantzounis.gr (Αλκιβιάδης Δημ. Λαντζούνης), T: 6974047349, E: panagiwtiskannnas@gmail.com (Παναγιώτης Καννάς)
Ιστοσελίδα: http://www.flkalamatas.com/

 

Καρδίτσα

 

Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ)

Η Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ) και το Φωτογραφικό της Μουσείο ιδρύθηκαν το 1978.
Ο χώρος στεγάζεται από το 2006 σε ισόγειο χώρο της Δημοτικής Αγοράς, λειτουργεί καθημερινά και είναι ανοιχτή για τα μέλη και το κοινό.

Φωτογραφικές μηχανές διάφορων εποχών, αρνητικά όλων σχεδόν των τύπων, ξύλινες μηχανές προβολής και άλλα αντικείμενα εκτίθενται μαζί με φωτογραφίες και καρτ-ποστάλ από την Καρδίτσα του 20ου αιώνα, σ' ένα χώρο που μετατρέπεται, ανάλογα με τις ανάγκες, σε αίθουσα για περιοδικές φωτογραφικές εκθέσεις, προβολή διαφανειών και κινηματογραφικών ταινιών καθώς και για σεμινάρια φωτογραφίας. Στην ίδια στέγη λειτουργεί σκοτεινός θάλαμος, βιβλιοθήκη, ταινιοθήκη και εντευκτήριο για τα μέλη του συλλόγου και τους φίλους της φωτογραφίας.

Η Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ) πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαθήματα φωτογραφίας για μαθητές και ενήλικες

Διεύθυνση: Δημοτική Αγορά Καρδίτσας, Κατάστημα I-28, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα
Επικοινωνία: T: 6973 438137 (Κωστάμης Θωμάς), E: lefkkgr@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.lefkk.gr/

 

Κατερίνη

 

Φωτογραφική Λέσχη Κατερίνης

Η φωτογραφική Λέσχη Κατερίνης και το φωτογραφικό Κέντρο Κατερίνης ανακοινώνουν την έναρξη της νέα περιόδου σεμιναρίων με αντικείμενο την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας..

Νέες δραστηριότητες και νέες ειδικότητες από την φωτογραφική λέσχη Κατερίνης
Φωτογραφία, ψηφιακή και αναλογική.
Ψηφιακή επεξεργασία εικόνας.
Μαθήματα κινηματογράφου σκηνοθεσίας και σεναρίου.
Παραγωγή δημιουργίας μικρού μήκους.

Έναρξη εγγραφών στα μαθήματα - σεμινάρια - της φωτογραφικής Λέσχης Κατερίνης.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της φωτογραφίας, του κινηματογράφου αλλά και της ψηφιακής επεξεργασίας της εικόνας αλλά και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις τεχνικές και αισθητικές τους γνώσεις σε όλα τα παραπάνω αντικείμενα.

Τα σεμινάρια χωρίζεται σε τρεις ενότητες.

-Η πρώτη αφορά τα τεχνικά της φωτογραφίας.
Στο κομμάτι αυτό προσφέρονται οι απαραίτητες τεχνικές γνώσεις που χρειάζεται ο νέος φωτογράφος, από την λήψη μέχρι και το στούντιο.

-Η δεύτερη ενότητα αφορά την ψηφιακή επεξεργασία της εικόνας.
Στόχος αυτού του μαθήματος είναι να διευρυνθούν οι φωτογραφικοί ορίζοντες των συμμετεχόντων πάνω στα σύγχρονα ψηφιακά μέσα και να καταστούν ικανοί χειριστές της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας που αφορά την εικόνα και τα πέριξ αυτής.

-Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει κύκλο μαθημάτων εκπαίδευσης πάνω στον κινηματογράφο και εκπαίδευση στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους.
Το κομμάτι αυτό αφορά όλους όσους αγαπούν τον κινηματογράφο και ενδιαφέρονται να τον δουν εκ των έσω, αλλά και μέσα από το κινηματογραφικό φακό, όπου πια, θα είναι οι ίδιοι παραγωγοί και ταυτόχρονα κινηματογραφιστές.

Αισθητική και ιστορία του μαθήματος.
Και στης τρεις ενότητες που αφορούν τα παραπάνω μαθήματα – σεμινάρια, πέραν του τεχνικού μέρους διδάσκονται ταυτόχρονα και μαθήματα γενικής αισθητικής – ειδικής προσέγγισης και φυσικά γίνονται μαθήματα κριτικής της εργασίας των συμμετεχόντων.

Η πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων.
Στα πλαίσια των πρακτικών μαθημάτων οργανώνονται συχνά φωτογραφικές εξορμήσεις που στοχεύουν στην εξάσκηση των μελών πάνω σε συγκεκριμένα project, που ανατίθενται με κοινή απόφαση των μελών.

Άλλες δραστηριότητες.
Τέλος Εκδρομές εντός Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό, ασκήσεις πάνω στο αντικείμενο του κάθε τομέα, αλλά και σε συνεργασία με τους άλλους τρεις, εξορμήσεις εκθέσεις, συζητήσεις, βιβλιοθήκη, σκοτεινός θάλαμος, αλλά και το νέο μας εντευκτήριο, καθώς και πολλά αλλά είναι μέρος μόνον από αυτά που θα γίνονται φέτος στο κέντρο φωτογραφίας Κατερίνης.

Εγγραφές – Πληροφορίες.

Εγγραφές από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 18.00 μ.μ μέχρι τις 21.00 μ.μ. κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977379865
Διάρκεια εγγραφών 3 Σεπτεμβρίου 2012 έως 10 Οκτωβρίου 2012.

Που: Κέντρο Φωτογραφίας Κατερίνης, Οινόης 5, Κατερίνη
Διοργάνωση: Κέντρο Φωτογραφίας Κατερίνης, Φωτογραφικό Ιστορικό Αρχείο Πιερίας, Κέντρο Δημιουργικού Κινηματογράφου Πιερίας
Επικοινωνία: Τ: 6977379865, 6978611335, Ε: photoclubkaterini@yahoo.gr

 

Κέρκυρα

 

Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ.)

Η Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ.) προέκυψε από μια ομάδα ερασιτεχνών φωτογράφων που βρέθηκαν μαζί στα σεμινάρια που διοργάνωσε ο Δήμος Κερκυραίων το 2006 σχετικά με τη τέχνη της φωτογραφίας. Συστήθηκε επίσημα σε σωματείο το 2007 και τα γραφεία της βρίσκονται επί της οδού Αθανασίου Πολίτη ΚΓ στην πόλη της Κέρκυρας. Μόνιμος στόχος της Φωτογραφικής Λέσχης Κέρκυρας είναι να έχει δραστήρια και εποικοδομητική συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού σε συνεργασία με άτομα, άλλους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς.

Έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα πολλές ομαδικές φωτογραφικές εκθέσεις ενώ πολλά μέλη της εκθέτουν συχνά σε ατομικές εκθέσεις τη δουλειά τους. Aνταποκρινόμενη στο αίτημα των πολλών φίλων της για γνωριμία με την τέχνη της φωτογραφίας διοργανώνει με επιτυχία δωρεάν σεμινάρια για αρχάριους και όχι μόνο φωτογράφους κάθε χρόνο.

Στις συναντήσεις των μελών της Λέσχης κάθε Δευτέρα στις 20:00΄ στο Δημοτικό Θέατρο δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην αισθητική της φωτογραφίας και ταυτόχρονα προβάλεται το έργο των μεγάλων φωτογράφων. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στα μέλη να προβάλλουν την προσωπική τους ματιά και τη δουλειά τους.

Διεύθυνση: Αθανασίου Πολίτη ΚΓ - Τ.Κ. 49100, Κέρκυρα
Επικοινωνία: Γιώργος Βλαχόπουλος - email: photoleke@gmail.com, Βαγγέλης Κουλούρης - 6932586635, email: evankoul@me.com
Ιστοσελίδα: http://www.photoleke.gr

 

Κοζάνη

 

Φωτογραφική Λέσχη Κοζάνης "ΦωτοΕστίαση"

Η Φωτοεστίαση είναι o πρώτος Φωτογραφικός Σύλλογος της Κοζάνης, που δημιουργήθηκε από φίλους -λάτρεις της φωτογραφίας.

Σκοπός του είναι τόσο η δυνατότητα έκφρασης μέσα από φωτογραφίες, όσο και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων.

Η Φωτογραφική Λέσχη Κοζάνης "ΦωτοΕστίαση" πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαθήματα φωτογραφίας για αρχαρίους ενώ παράλληλα κατά την διάρκεια της χρονιάς διοργανώνει σεμινάρια και εκθέσεις φωτογραφίας

Διεύθυνση: Φωτογραφική Λέσχη Κοζάνης "ΦωτοΕστίαση", Ειρήνης και Δρίζη 2, Κοζάνη
Επικοινωνία: Ε: info@photo-estiasi.gr
Ιστοσελίδα: http://www.photo-estiasi.gr/

 

 

Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης "Φωτοδίοδος"

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης "Φωτοδίοδος" έχει ιδρυθεί το 2003 με σκοπό την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας στην Κοζάνη.

Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο κάθε χρόνο διοργανώνονται μαθησιακοί κύκλοι (σεμινάρια) σχετικά με τη φωτογραφία και τον Μάιο γίνεται έκθεση φωτογραφίας και παρουσίασης του έργου τους από τους σπουδαστές.

Μέχρι σήμερα πάνω από 300 συμπολίτες μας έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια αυτά, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί έξι ομαδικές εκθέσεις των μελών του Φ.Ε.Δ.Κ.στην πόλη της Κοζάνης.

Λειτουργούν τμήματα :
Αναλογικής φωτογραφίας (ιστορία-θεωρία της φωτογραφίας και φωτογραφία με φιλμ) διδάσκει ο κ.Αλέκος Βρεττάκος
Ψηφιακής φωτογραφίας (ψηφιακή επεξεργασία και Photoshop) διδάσκει ο κ. Θάνος Σιώζος

Παράλληλα διοργανώνονται : προβολές μεγάλων φωτογράφων, εξορμήσεις, εκδρομές, συζητήσεις σχετικές με τη φωτογραφία και διοργανώνονται ημερίδες και σεμινάρια από αναγνωρισμένους επαγγελματίες της φωτογραφικής τέχνης, όπως επιμελητές, φωτογράφους, αλλά και καλλιτέχνες που "φλερτάρουν" με την τέχνη και την φωτογραφία ειδικότερα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι έχουν τελειώσει τα βασικά σεμινάρια έχουν δημιουργήσει ένα ζωντανό κύτταρο - μια Λέσχη, όπου μέσα από τις συναντήσεις που πραγματοποιεί στον θαυμάσιο χώρο του Φωτογραφικού Εργαστηρίου κάθε Τρίτη και Παρασκευή ξεδιαλύνει τυχόν απορίες, ενημερώνεται για ό,τι νεότερο προκύπτει σχετικά με τη Φωτογραφία και σχεδιάζει τις δράσεις της.

Συνεργάζεται με άλλους φορείς και πραγματοποιεί εκθέσεις Φωτογραφίας εντός και εκτός του Νομού, μετά από συνεννόηση με τα μέλη της.

Οι κινηματογραφικές προβολές είναι μια νέα δραστηριότητα του Εργαστηρίου (έναρξη το 2008) που εστιάζει το ενδιαφέρον των ταινιών σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι της φωτογραφίας.

Πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη βράδυ ώρα 9:30 και την επιμέλεια και επιλογή ταινιών έχει ο Πέτρος Αλμπάνης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι που μαζί με το Εικαστικό Εργαστήρι είναι τομείς του Πολιτισμού που ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει, είναι το μοναδικό Εργαστήρι που λειτουργεί φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Δυτική Μακεδονία και ό,τι πιο αξιόλογο υπάρχει στην πόλη της Κοζάνης αλλά και όλης της Δυτικής Μακεδονίας με πορεία που φέτος κλείνει τα έξι χρόνια του.

Διεύθυνση: Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης Φωτοδίοδος, Κωνσταντινουπόλεως και Σμύρνης γωνία, Κοζάνη
Επικοινωνία: T: 24610-24467 (Δευ-Παρ 5-7μμ) E: photodiodos@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.photodiodos.gr/

 

Κομοτηνή

 

Φωτογραφικό Τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου " Κοινότητα Νέων Κομοτηνής "

Μια παρέα ανθρώπων δημιουργήθηκε εδώ και δύο χρόνια στην Κομοτηνή, με κοινό ενδιαφέρον την φωτογραφία. Η αρχή έγινε όταν το φωτογραφικό τμήμα του Πολιτιστικού συλλόγου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διευρύνθηκε και πέρα από τους κόλπους του Πανεπιστημίου.

Οι συναντήσεις μας πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 20:00 στο εντευκτήριο της Κοινότητας Νέων στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 20 στον πρώτο όροφο. Αντικείμενο συζήτησης είναι η φωτογραφία ως τέχνη με παράλληλες συζητήσεις για τις τεχνικές της φωτογραφίας, προβολές βίντεο και φυσικά φωτογραφιών. Οι συναντήσεις είναι ανοικτές σε όποιον θέλει να δείξει την δουλειά του και να εκφράσει τις απόψεις του πάνω στην φωτογραφική τέχνη...

Παράλληλα διοργανώνονται εκδηλώσεις, εκθέσεις και διάφορες "φωτογραφικές" εξορμήσεις και συνεργασίες με άλλες φωτογραφικές ομάδες.

Διεύθυνση: Παναγή Τσαλδάρη 20, Κομοτηνή
Επικοινωνία:  E: photokomotini@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.phkom.blogspot.com/

 

Λαμία

 

Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας

Η Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας ξεκίνησε τις δραστηριότητές της με ένα ολιγομελή πυρήνα στις αρχές του 2005.

Οι πρώτες εκδηλώσεις της ήταν η φιλοξενία εκθέσεων στην πόλη και στον ιδιωτικό εκθεσιακό χώρο «Δαβανέλλος» μελών της Ε.Φ.Ε., μελών της Λέσχης Βόλου, του Χάρη Διαμαντίδη και ντόπιων φωτογράφων.

Στη συνέχεια και με την στήριξη του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Λαμίας και της Ν.Ε.Λ.Ε. Φθιώτιδας ξεκίνησε μαθήματα φωτογραφίας. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η ομάδα να διευρυνθεί ως προς τον αριθμό των μελών, έτσι που να γίνεται εφικτότερη η επίτευξη του στόχου της ομάδας ο οποίος είναι η διάδοση της φωτογραφίας και η παγίωση της αντίληψης ότι μπορεί να υπηρετήσει την τέχνη. Από το 2009 η Ομάδα λειτουργεί με καταστατικό σαν σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Οι παγιωμένες δραστηριότητες της Ομάδας είναι:
1. Μαθήματα τεχνικής της φωτογραφίας και μαθήματα ιστορίας της φωτογραφίας
2. Σεμινάρια και διαλέξεις που αφορούν θέματα φωτογραφίας
3. Εκθέσεις φωτογραφίας
4. Συνεργασίες με άλλες φωτογραφικές ομάδες και πολιτιστικούς φορείς

Διεύθυνση: Καποδιστρίου 3 (στοά Μουσάτου 3ος όροφος), Τ.Κ. 35100, Λαμία
Επικοινωνία: Τ: 6972862927 (Δώρα Τζοβανάκη), Τ: 6939789628 (Γιώργος Φέκας), 6932025402(Δημήτρης Ανάγνου)
Email: info@fotolam.gr
Ιστοσελίδα: http://www.fotolam.gr/

 

Λάρισα

 

Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας

H “Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας” είναι ο μοναδικός φορέας στον Νομό της Λάρισας, Δημόσιος ή Ιδιωτικός, που ασχολείται συστηματικά από το 1996 με τη μελέτη, ανάπτυξη και διάδοση της φωτογραφίας ως σύγχρονου εκφραστικού και εικαστικού μέσου.

Ο χώρος στον οποίο στεγάζεται και λειτουργεί ο σύλλογος μας έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Λαρισαίων. Σκοπός του συλλόγου είναι η προώθηση της φωτογραφικής τέχνης μέσα από το καλλιτεχνικό και γνωστικό επίπεδο του κάθε μέλους καθώς και η ανάπτυξη του μορφωτικού και καλλιτεχνικού επιπέδου των μελών.

Κάθε χρόνο διοργανώνει κύκλο μαθημάτων από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο για την τεχνική και την τέχνη της φωτογραφίας στον χώρο του συλλόγου αλλά και σε σχολεία, γυμνάσια και λύκεια όταν τους ζητηθεί. Στον ίδιο χώρο έχει δημιουργηθεί φωτογραφική βιβλιοθήκη καθώς επίσης έχει οργανωθεί και σκοτεινός θάλαμος ( τεσσάρων θέσεων εργασίας ). Ακόμα μέσα στις δραστηριότητες της λέσχης είναι η δημιουργία εκθέσεων φωτογραφίας και σεμιναρίων ειδικών θεμάτων. Αυτά και άλλα πολλά πραγματοποιούνται χάρη στην αγάπη και το μεράκι κάποιων μελών, που προσφέρουν προσωπικό χρόνο, χρήμα και γνώση.

Μαθήματα φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας
για την περίοδο 2012 – 2013

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων που θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΖΙΑΖΙΑ (τέρμα Ροδόπης, συνοικία Χαραυγής) εκεί όπου φιλοξενούνται οι δραστηριότητες της Φωτογραφικής Λέσχης.

Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με την τέχνη, την τεχνική και την ιστορία της φωτογραφίας, και θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και ώρα 20.30 έως 23.00.

Οι δραστηριότητες και φέτος θα ποικίλλουν. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι φίλοι της φωτογραφίας θα μυηθούν όχι μόνο στα μυστικά της φωτογράφησης, αλλά θα μάθουν όλα όσα είναι απαραίτητα για τον κάθε επίδοξο φωτογράφο ώστε να αποθησαυρίσει και να δημιουργήσει τις «δικές του εικόνες» με εξορμήσεις στην ύπαιθρο, επισκέψεις φωτογραφικών εταιριών, (ενημέρωση σε νέα μηχανήματα και υλικά) με καλεσμένους καταξιωμένους φωτογράφους από το θεσσαλικό και από τον Ελλαδικό χώρο αλλά και με θεωρητικούς της φωτογραφικής τέχνης.

Μέρος των μαθημάτων θα περιλαμβάνουν την εμφάνιση ασπρόμαυρων φιλμ και την εκτύπωση ασπρόμαυρων φωτογραφιών στον σκοτεινό θάλαμο, ενώ θα δημιουργηθούν ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Επίσης ένα μεγάλο μέρος των μαθημάτων θα περιλαμβάνει και μαθήματα για τη ψηφιακή φωτογραφία και τη ψηφιακή επεξεργασία.

Σε συνέχεια του προηγούμενου έτους θα πραγματοποιηθεί ο νέος ανανεωμένος κύκλος μαθημάτων “project Pixel Essentials”. Το project Pixel Essentials αποτελεί ένα νέο θεσμό που αποσκοπεί στην εκμάθηση των νέων τεχνολογιών που αποτελούν βασικό εργαλείο του σύγχρονου φωτογράφου. Τμήματα θα δημιουργηθούν σε χρόνο μεταγενέστερο του μήνα Οκτωβρίου.

Έτσι ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δημιουργικός για τα νέα και παλαιά μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες κάθε Πέμπτη (από τα μέσα Σεπτέμβρη) στα γραφεία της Λέσχης από 20.30 έως 23.00

Στην ιστοσελίδα της λέσχης, www.fll.gr / www.fll.gr/lessons

είτε απευθυνόμενοι στα τηλέφωνα:

2410-615608 Ζαφειρίου Βασίλης,
6977-802175 Νατσιούλης Φώτης,
6944-241177 Κατσάκος Ανδρέας

Που: Πνευματικό Κέντρο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΖΙΑΖΙΑ (τέρμα Ροδόπης, συνοικία Χαραυγής), Λάρισα
Επικοινωνία: E: info@fll.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.fll.gr/

 

 

Πολιτιστικός σύλλογος Χορίαμβος

Ο "Χορίαμβος", είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι που εδρεύει στη Λάρισα και στοχεύει στην προώθηση του λαϊκού μας πολιτισμού, είτε μέσω της διδασκαλίας, είτε μέσω παραστάσεων.

Τη χρονιά 2011-12 στις δραστηριότητες του χώρου έχουν προστεθεί το μάθημα φωτογραφίας και το Tango Argentino.

Μαθήματα φωτογραφίας για την περίοδο 2012 – 2013

Μαθήματα φωτογραφία για αρχάριους, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Χορίαμβος".
Τα μαθήματα θα κάνει ο φωτογράφος- φωτορεπόρτερ Απόστολος Ντόμαλης και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν

  • Θεωρία φωτογραφίας -ιστορία -φωτογράφοι -κινήματα, είδη και χρήσεις φωτογραφίας
  • Στοιχεία τεχνικής κατάρτισης μηχανη-κλείστρο-φακοί χρήση τους και πρακτική άσκηση στην λήψη θεμάτων κατά παραγγελία και κατά βούληση
  • Θα παρουσιαστούν επίσης βασικά σημεία της αισθητικής του φωτογραφικού μέσου, σχέση αναλογικής και ψηφιακής φωτογραφίας .
  • Καθώς και τρόποι για το πως να επιλέγουμε τις φωτογραφίες μας, με βάση αισθητικούς κανόνες και τεχνικά κριτήρια!

Στόχος μας να παρακάμψουμε (παραβιάσουμε) τα προγράμματα της φωτογραφικής μηχανής μας προκειμένου να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε και να έχουμε προηγουμένως κατανοήσει πως λειτουργούν.

Τα μαθήματα απευθύνονται

α. Σε όλους όσους που ενδιαφέρονται να απεικονίσουν με καλυτερο τρόπο τον περίγυρο τους (πχ.μια αναμνηστική, ένα πορτρέτο, ένα τοπίο, ένα ταξίδι)
β. Σε ερασιτέχνες φωτογράφους που επιθυμούν να αναπτύξουν το κριτήριο και τις δυνατότητες τους
γ. Σε όσους θέλουν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Είναι κρίμα να ζούμε στην εποχή των εικόνων και στην πλειοψηφία να είμαστε οπτικά αναλφάβητοι!
Απόστολος Ντόμαλης (Φωτογράφος-φωτορεπόρτερ)

Εγγραφές καθημερινά

Που: Πολιτιστικός Σύλλογος "Χορίαμβος", Γαληνού 5 και Φαρμακίδου, Λάρισα
Επικοινωνία: T: 2411 101963
Υπερσύνδεσμος: http://www.facebook.com/groups/xoriamvos/

 

Λιβαδειά

 

Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς ιδρύθηκε το 2005 και είναι o πρώτος Φωτογραφικός Σύλλογος της Λιβαδειάς. Σήμερα μετέχουν στις δραστηριότητές της πάνω από πενήντα (50) μέλη.

Αφορμή για την ίδρυση της Φ.Λ.Λ., στάθηκε το κοινό ενδιαφέρον μιας ομάδας φίλων της φωτογραφίας. Σκοπός της ίδρυσης, σύμφωνα με το καταστατικό, εκτός των άλλων είναι :

•Η προώθηση και διάδοση της φωτογραφικής τέχνης, μέσα από το καλλιτεχνικό και γνωστικό επίπεδο των μελών, καθώς και η ανάδειξη του τεχνικού και καλλιτεχνικού επιπέδου των νέων μελών.
•Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και η προβολή της Πόλης μας, μέσα από τη φωτογραφία, με τη δημιουργία σχετικού φωτογραφικού αρχείου.
•Η ανοικτή επικοινωνία των μελών της Φ.Λ.Λ., με άλλους φορείς ή ομάδες, που έχουν ως κυρίαρχο αντικείμενο τη φωτογραφική τέχνη.

Για την επίτευξη των προαναφερομένων στόχων, η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς πραγματοποιεί κύκλο μαθημάτων για τα νέα μέλη, καθώς και ειδικά σεμινάρια, διαλέξεις και προβολές σχετικά με την φωτογραφική τέχνη, όπως επίσης ενημέρωση των μελών για κάθε θέμα που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τη φωτογραφία.

Άλλες δραστηριότητες της Φ.Λ.Λ. είναι η πραγματοποίηση φωτογραφικών εξορμήσεων, η διοργάνωση εκθέσεων ομαδικών ή ατομικών των μελών της λέσχης, διαγωνισμοί φωτογραφίας, η επικοινωνία και συνεργασία με άλλες φωτογραφικές λέσχες και ομάδες, η δημιουργία βιβλιοθήκης σχετικής με την τέχνη της φωτογραφίας.
Η προβολή των έργων των μελών της Φ.Λ.Λ., γίνεται επίσης μέσα από τις ιστοσελίδες της Λέσχης στο διαδίκτυο (site, blogspot, facebook, flickr).

Διεύθυνση: Μπουφίδου 32-34(εντός στοάς), 32100, Λιβαδειά
Επικοινωνία: E: fotolesxilivadias@gmail.com, Τ: 6977233189 (Βελούδιος Γιάννης), T: 6977460273 (Αλογοσκούφης Χρήστος)
Ιστοσελίδα: http://www.fotolesxilivadias.gr/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα Mirrorfoto

Η Φωτογραφική Ομάδα Mirrorfoto δημιουργήθηκε από μια παρέα φωτογράφων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που κοινό στόχο έχουν την έκφραση μέσα από την φωτογραφία, ενώνοντας τις διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις τους, μεταμορφώνοντας το πραγματικό μέσα από το φωτογραφικό καρέ.

Έχει αναπτύξει αρκετές δραστηριότητες με στόχο τη φωτογραφική εξέλιξη των μελών της ομάδας αλλά και των φίλων της φωτογραφίας, συμμετέχοντας και διοργανώνοντας εκθέσεις, προβολές, σεμινάρια φωτογραφίας προσπαθώντας να δημιουργήσει το πλαίσιο στο οποίο θα είναι δυνατή η ανταλλαγή απόψεων και εκφράσεων του προσωπικού λόγου των φωτογράφων.

Μαθήματα Φωτογραφίας
Η ανάγκη ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης μέσω της καλλιτεχνικής φωτογραφίας οδήγησε στην δημιουργία της φωτογραφικής ομάδας

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της, η μετάδοση της τέχνης της φωτο- γραφίας ανοίγεται με την δημιουργία foto-τμημάτων όπου ο καθένας θα μπορεί να διδαχθεί καλλιτεχνική φωτογραφία μέσω μαθημάτων, ημερίδων και σεμιναρίων από ειδικούς του χώρου.

Τα τμήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο και θα περιλαμβάνουν:
Εβδομαδιαία μαθήματα θεωρίας και πρακτικής εφαρμογής.
Παρουσίαση έργων μεγάλων φωτογράφων, κριτική ανάλυση του έργου τους και μέσω αυτών παρουσίαση της ιστορίας της φωτογραφίας. Παρουσίαση του έργου των μαθητών.
Σεμινάρια με εξειδικευμένα θέματα.
Εκπαιδευτικές εκδρομές.
Εκθέσεις με έργα των μαθητών.

Διεύθυνση: Π.Ζητουνιάτη 34, τκ 32100, Λιβαδειά
Επικοινωνία: Ε: info@mirrorfoto.gr E: jimpap@jim-pap.gr T: 6979002026 (Παπαγεωργίου Δημήτρης)
Ιστοσελίδα: http://www.mirrorfoto.gr/

 

Μυτιλήνη

 

Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης

Το 1980 η αγάπη για την φωτογραφική τέχνη ώθησε μια ομάδα ανθρώπων της πόλης μας στην ίδρυση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (Φ.Ε.Μ.), με σκοπό την ανάπτυξη της τέχνης της Φωτογραφίας στη Μυτιλήνη αλλά και σε όλο το νησί.

Τα μέλη της είναι άνθρωποι διαφόρων επαγγελμάτων, με κοινό μεταξύ τους, την αγάπη για ερασιτεχνική προσφορά μέσω της τέχνης της φωτογραφίας. Κάθε χρόνο προσπαθούμε με μαθήματα, σεμινάρια, προβολές, διαλέξεις, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, φωτογραφικές εξορμήσεις και άλλες εκδηλώσεις να πετύχουμε τους στόχους μας. Οι συναντήσεις μας γίνονται τακτικά κάθε Δευτέρα στις 7 το βράδυ αλλά συνήθως και κατά την διάρκεια των εκθέσεων κάθε βράδυ (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) τα μέλη μας βρίσκονται  στο εντευκτήριο.

Μέλος της εταιρείας μπορεί να γίνει καθένας που έχει κοινά ενδιαφέροντα μαζί μας, είμαστε δε πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουμε όλους στα πρώτα δύσκολα βήματα τους στην φωτογραφική τέχνη. Στα γραφεία μας λειτουργεί σκοτεινός θάλαμος και βιβλιοθήκη φωτογραφικού κυρίως περιεχομένου που είναι στη διάθεση κάθε μέλους μας.

Που: Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, Πιττακού 15, 81100, Μυτιλήνη
Επικοινωνία: T: 2251041555, E: photo@fem.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.fem.gr/

 

Πάτρα

 

Φωτογραφική Λέσχη "ΗΔΥΦΩΣ"

Η Φωτογραφική Λέσχη "ΗΔΥΦΩΣ" δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2008 από μία παρέα φωτογράφων στην πόλη της Πάτρας.

Σκοπός της Λέσχης είναι η προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας καθώς και κάθε μορφής καλλιτεχνική - πολιτιστική και μορφωτική δραστηριότητα.

Η πραγματοποίηση των σκοπών θα επιδιώκεται:
- Με τη συμμετοχή των μελών και των φίλων της Φωτογραφικής Λέσχης σε διαλέξεις, ελεύθερες συζητήσεις με θέμα την φωτογραφία, εκθέσεις φωτογραφίας και γενικά σε καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και μορφωτικές εκδηλώσεις που αφορούν την φωτογραφία.
- Με τη λειτουργία ερασιτεχνικού εργαστηρίου φωτογραφίας.
- Με την πρόσκληση προσωπικοτήτων που διακρίνονται γενικά στην τέχνη για διαλέξεις και συζητήσεις.
- Με την δημιουργία χώρου που θα περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, φωτογραφικό αρχείο, με υποδομές για διαλέξεις και εκθέσεις.
- Με την οργάνωση φωτογραφικών εξορμήσεων - εκδρομών.
- Με την οργάνωση και πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τη διδασκαλία τεχνικών φωτογραφικών θεμάτων στο πλαίσιο της εθελοντικής προσφοράς και συμμετοχής.
- Με την οργάνωση και πραγματοποίηση συνεδρίων, σεμιναρίων, εκθέσεων φωτογραφίας, διαγωνισμών, έκδοση λευκωμάτων μελών και φίλων της Λέσχης, καθώς και με την συνεργασία με άλλες ομάδες και φορείς που ασχολούνται με την φωτογραφία.

Διεύθυνση: Θεμιστοκλέους 25 - 29 & Γεωργίου Ολυμπίου, Τ.Κ. 26222, Πάτρα
Επικοινωνία: Νίκος Υφαντής - 6936917999, email: ifanik@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.idifos.gr/

 

Πειραιάς

 

Ελεύθερη Σπουδή Φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου

Η Ελεύθερη Σπουδή Φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου είναι ένα Φωτογραφικό Εργαστήρι όξυνσης της οπτικής αντίληψης και εφαρμογής πολλαπλών φωτογραφικών τεχνικών με πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και με αδιάκοπη παρουσία στα γενικότερα εικαστικά δρώμενα διοργανώνοντας διαλέξεις, εκθέσεις Φωτογραφίας, φωτοεξορμήσεις κ.α.

H εκπαίδευση, προσανατολισμένη στην επαγγελματική προσαρμοστικότητα, γίνεται σε τρίμηνα σεμινάρια τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και προηγούμενων γνώσεων πάνω στη φωτογραφία.

Τη μύηση στο μαγικό κόσμο της εικόνας έχει αναλάβει με ζήλο και υπευθυνότητα ο φωτογράφος και δάσκαλος της φωτογραφικής τέχνης κ. Kίμων Aξαόπουλος. Είναι ο άνθρωπος που έστησε το εργαστήρι και έχει την ευθύνη για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Πιστεύει ακράδαντα ότι η φωτογραφική τέχνη είναι μια προσιτή και άκρως δημιουργική τέχνη που με κατάλληλες οπτικοκινητικές δεξιότητες γίνεται εύκολα κτήμα του εκάστοτε θιασώτη της.

Οι απόφοιτοι της σχολής έχουν ήδη σταδιοδρομήσει τόσο επαγγελματικά όσο και καλλιτεχνικά με αξιόλογο εικαστικό έργο. Tο όλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαισιώνεται από μαζικές εξορμήσεις σε μέρη φωτογραφικού ενδιαφέροντος ενώ πολύ συχνές είναι και οι επισκέψεις σε εκθέσεις φωτογραφίας με κριτικές συζητήσεις παρουσία του δημιουργού.

Εγγραφές όλο το χρόνο - Ολιγομελή τμήματα

Διεύθυνση: Κτίριο Πειραϊκού Συνδέσμου, Kαραΐσκου 104 και Σωτήρος,πλατεία Kοραή, Πειραιάς
Επικοινωνία: T: 2102913102, 6932305880, E: kimon@otenet.gr

 

Πρέβεζα

 

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία - Παράρτημα Πρέβεζας

Η Ε.Φ.Ε Πρέβεζας ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 στην Πρέβεζα,   ύστερα από την   προτροπή μιας μικρής ομάδας ανθρώπων με μεγάλη αγάπη και μεράκι για τη φωτογραφία.

Η Ε.Φ.Ε από το 1952 που ιδρύθηκε υπήρξε ο μοναδικός πόλος έλξης των δημιουργών  φωτογράφων του ΄50 του ΄60 και του ΄70 όπου συνεχώς με διαλέξεις και Πανελλήνιους διαγωνισμούς έδινε κίνητρα για την διατήρηση της ευγενούς άμιλλας και την καθιέρωση της φωτογραφίας στη χώρα μας. Βασικό σκοπό της είχε τη διάδοση της φωτογραφίας, την ενεργή συμμετοχή στα φωτογραφικά δρώμενα της χώρας και την προαγωγή της σε διεθνές επίπεδο με Biennales και άλλες διεθνείς εκθέσεις.

Οι συναντήσεις μας γίνονται κάθε Δευτέρα 8-10 μ.μ στην αίθουσα της Ε.Φ.Ε στο Κάστρο του Αγ. Ανδρέα με συγκεκριμένο πρόγραμμα ανά Δευτέρα. Καλούμε λοιπόν όλους τους φίλους της φωτογραφίας να έρθουν στην παρέα μας για να απολαύσουμε μαζί το φωτογραφικό ταξίδι!

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις δραστηριότητες μας θα βρίσκεται στις στήλες πρόγραμμα, ανακοινώσεις και εκδηλώσεις.

Που: Κάστρο Αγίου Ανδρέα, Πρέβεζα
Διοργάνωση: Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Παράρτημα Πρέβεζας
Επικοινωνία: E: efeprevezasgr@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: http://www.efeprevezas.com/

 

Ρόδος

 

Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion

Η Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion ξεκίνησε τη δράση της το 2007, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας». Σε αυτή συμμετέχουν λάτρεις της φωτογραφικής τέχνης, είτε είναι άτομα που παρακολουθούν ή ολοκλήρωσαν τον κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας που οργανώνει ο Σύλλογος, είτε είναι έμπειροι φωτογράφοι. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα στο Παραδείσι της Ρόδου και περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, πρακτική εξάσκηση, φωτογραφικές εξορμήσεις, κριτική φωτογραφιών και ψηφιακή επεξεργασία εικόνων. Η διάθεση για δημιουργία και οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των μελών δημιουργούν ένα ευχάριστο παρεΐστικο κλίμα.

Μαθήματα φωτογραφίας 2012-2013

Ο Σύλλογος Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας» για έκτη συνεχή χρονιά λειτουργεί Τμήμα Φωτογραφίας !
Έχοντας πετυχημένα αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια ότι η μύηση στο μαγικό κόσμο της εικόνας έχει ανταπόκριση, συνεχίζει την προσπάθεια του.

Τα μαθήματα διαρκούν συνολικά δεκαέξι μήνες και περιλαμβάνουν: θεωρητική διδασκαλία, πρακτική εξάσκηση, φωτογραφικές εξορμήσεις και κριτική φωτογραφιών.

Ο «Ωρίωνας» είναι εξοπλισμένος με δικιά του στέγη και εξοπλισμό για τις ανάγκες των μαθημάτων. Διαθέτει έναν σύγχρονο χώρο - με υπολογιστές και προβολέα (projector) - μέσα στον οποίο οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν την τέχνη της φωτογραφίας, να προβληματιστούν πάνω σε αυτήν και να δημιουργήσουν τη δική τους άποψη, αλλά και παράλληλα να δουν εάν αυτή η μορφή έκφρασης τους ταιριάζει.

Στο τέλος των μαθημάτων, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε μια ομαδική έκθεση. Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες οι οποίες είναι αποτέλεσμα δημιουργικών ασκήσεων που δόθηκαν στα πλαίσια των μαθημάτων. Στους απόφοιτους του Τμήματος Φωτογραφίας απονέμεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα μαθήματα αρχίζουν αρχές Οκτώβρη κάθε χρόνο και γίνονται υπό την καθοδήγηση της φωτογράφου Νίκης Σπάρταλη.

Για την περίοδο 2012-2013 τα μαθήματα και οι εγγραφές θα ξεκινήσουν 3/10 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 18:00 - 19:30 (για το τμήμα αρχαρίων) και 20:00 - 21:30 (για το τμήμα προχωρημένων) στην «Κοινοτική Βιβλιοθήκη Παραδεισίου» στο Παραδείσι.

Διεύθυνση: Κλεάνθους – Παραδείσι, 85106, Ρόδος
Επικοινωνία: Τηλ. 6977035228 - Βαλάντης Χατζηκαντής, Ε-mail: orionas06@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.orionas.eu/photorion/index.php/

 

Σύρος

 

Λέσχη φωτογραφίας Σύρου

Η Λέσχη Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου, ιδρύθηκε το 2008 από ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους της Σύρου, οι οποίοι έχοντας αγάπη για την φωτογραφία, οργανώθηκαν σε ένα σωματείογια την ανταλλαγή απόψεων, εμπλουτισμό των γνώσεών τους και διοργάνωση εκδηλώσεων με επίκεντρο την φωτογραφία.

Στόχος της Λέσχης και των μελών της είναι η οργάνωση δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, ομιλίες Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, ταξιδιών, και η παροχή στήριξης στα μέλη της για την διοργάνωση εκθέσεων.

Απώτερος σκοπός είναι η εδραίωση της Λέσχης στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας και ολόκληρης της Ελλάδας.

Τις Κυριακές τα μέλη της Λέσχης οργανώνουν φωτογραφικές εξορμήσεις στην Σύρο και σε κοντινά νησιά και κάθε Τετάρτη συγκεντρώνονται στην έδρα της, όπου σχολιάζουν τις φωτογραφίες, ανταλλάσουν απόψεις και σχόλια.

Που: Παλιό Εργαστήριο Κορνηλάκη, Γυάλινο Κτίριο, Σύρος
Διοργάνωση: Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Σύρου
Επικοινωνία: E: syros.photo@gmail.com
Ιστοσελίδα: -

 

Φλώρινα

 

Φωτογραφική Ομάδα "Ροές"

Η Φωτογραφική Ομάδα «Ροές» είναι η μοναδική συγκροτημένη φωτογραφική ομάδα που δραστηριοποιείται στο νομό Φλώρινας. Στόχος της ομάδας είναι η ανάπτυξη και διάδοση της φωτογραφίας μέσω της διοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων γύρω από αυτή καθώς και η φωτογραφική εκπαίδευση και καλλιέργεια των μελών.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ομάδας θεσμοθετήθηκε ο ετήσιος  «Φωτογραφικός Χειμώνας», εποχή αφιερωμένη στη φωτογραφία με πλήθος και ποικιλία εκδηλώσεων όπως εκθέσεις φωτογραφίας, ημερίδες και ο «Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας» που πληρεί τις επίσημα προβλεπόμενες  προδιαγραφές της Ε.Φ.Ε. (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία).

Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται κάθε Τετάρτη 9.00 μ.μ. στους χώρους της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων πραγματοποιούνται θεωρητικά και τεχνικά μαθήματα, εργαστήριο επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας καθώς και σκοτεινός θάλαμος. Για την πρακτική εξάσκηση των μελών πάνω στο αντικείμενο της φωτογραφίας οργανώνονται τακτικά φωτογραφικές εξορμήσεις, όπου στην πράξη πλέον ο καθένας μπορεί να αναπτύξει το φωτογραφικό του ταλέντο.

Μαθήματα Φωτογραφίας 2012-2013

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας ανακοίνωσε την έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίων φωτογραφίας για την περίοδο 2012 - 2013.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, Μ. Αλεξάνδρου και Ι. Καραβίτη 2, στη Φλώρινα.
Οι εγγραφές θα διαρκέσουν από 3 έως 18 Σεπτεμβρίου 2012

Εγγραφές από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 10.00 π.μ μέχρι τις 9.00 μ.μ. κατόπιν συνεννοήσεως στο 6984598985

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της φωτογραφίας, αλλά και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις τεχνικές και αισθητικές τους γνώσεις.
Τα σεμινάρια χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Η πρώτη αφορά τα τεχνικά της φωτογραφίας. Στο κομμάτι αυτό προσφέρονται οι απαραίτητες τεχνικές γνώσεις που χρειάζεται ο επίδοξος φωτογράφος, από την λήψη μέχρι την εκτύπωση. Η δεύτερη ενότητα αφορά την φωτογραφική αισθητική. Επιδίωξη αυτού του μέρους είναι να διευρυνθούν οι φωτογραφικοί ορίζοντες των συμμετεχόντων, να αναπτυχθεί η οπτική τους αντίληψη και η κριτική ικανότητα απέναντι στη φωτογραφία και τις όμορες τέχνες. Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει κύκλο μαθημάτων εκπαίδευσης πάνω στα βασικότερα προγράμματα και τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία και εκτύπωση της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας Η τέταρτη ενότητα αφορά την πρακτική εξάσκηση των μαθητών. Στα πλαίσια των πρακτικών μαθημάτων οργανώνονται συχνά φωτογραφικές εξορμήσεις που στοχεύουν στην εξάσκηση των μελών πάνω σε συγκεκριμένα project, που ανατίθενται με κοινή απόφαση των μελών.

Διεύθυνση: Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, Μ. Αλεξάνδρου και Ι. Καραβίτη 2, T.K. : 53100, Φλώρινα
Επικοινωνία: E: roes.photo@gmail.com, Τ: 2385022277-24334, T: 6984598985 (Κώστας Παπαϊωάννου)
Ιστοσελίδα: http://www.roes-photography.gr/

 

Χανιά

 

Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανιών (Λε.Φ.Κι.)

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανιών (Λε.Φ.Κι.) ιδρύθηκε το 1981, όμως ουσιαστικά άρχισε να δραστηριοποιείται στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης από το 1995 και μετά.

Στην μακροχρόνια πορεία της οργάνωσε και συμμετείχε σε πολλές φωτογραφικές εκδηλώσεις στην πόλη των Χανιών. Διοργάνωση τριών πανελλήνιων διαγωνισμών φωτογραφίας με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία (2005, 2010, 2011), παγκρήτιων και παγκύπριων διαγωνισμών, συμμετοχή σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι μερικές από τις σημαντικότερες.

Μεγάλο βάρος αυτά τα χρόνια έχει δοθεί στα μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους. Πολλοί ερασιτέχνες αλλά και μετέπειτα επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά, τα οποία παρά την ερασιτεχνική τους φύση, χαρακτηρίζονται από ζήλο και αγάπη για τη φωτογραφία.

Παράλληλα, έχουν φιλοξενηθεί από τη λέσχη καταξιωμένοι έλληνες φωτογράφοι καθώς και φωτογραφικές ομάδες, παρουσιάζοντας το έργο τους στο κοινό της πόλης των Χανιών. Ενώ, έχει προβληθεί το έργο μεγάλων φωτογράφων μέσω παρουσιάσεων.

Σήμερα η Λε.Φ.Κι. απαριθμεί εκατό περίπου μέλη και προσδοκεί στο μέλλον σε ακόμα πιο δυναμικές πολιτιστικές παρεμβάσεις.

Διεύθυνση: Σφακίων 8, Τ.Κ. 73100, Χανιά
Επικοινωνία: E: lefki.chania@gmail.com, Τ/F: 2821040330, T: 6973676267
Ιστοσελίδα: http://www.lefkichania.gr/